úvod
homepage

Komentáře

článku: Výroční zpráva z Moravy

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jarošek a jeho literární dílo-, (rinaldinos, 21.01.2007 16:25) celé vlákno | reagovat
K "literárnímu dílu" M.Jaroška: Spíše bible opilců a ožralů, než milovníků a znalců piva. Plno faktografických chyb. Autorovi chutná evidentně vše co obsahuje alkohol. Jeho boj s belgickými pivy napovídá o autorovi vše, skutečně úsměvné. Co se literáráních kvalit týče raději nehodnotit (mimochodem přenáším literaturu).
Re: Jarošek a jeho literární dílo-, (Martin Jarošek, 01.06.2009 10:15) celé vlákno | reagovat
Na Váš nevybíravý útok na mou osobu reaguji až více než po dvou a půl letech. Co jste napsal smysluplného Vy, rádoby akademický idiote? Doufám, že vedle literatury přenášíte též infekční choroby a měl byste být izolován.
7 pivců, (Jiri.J, 10.09.2007 16:06) celé vlákno | reagovat
Máme jich 7! ještě 3 pokusné: Starobrno- pokusný mikropivovar, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský- na Mostecké a Mendelova zemědělská a lesnická univerzita. :-)))
Tak uz ho nechte:), (honza, 10.09.2007 15:41) celé vlákno | reagovat
Tak uz ho nechte, holt se jednou prepocital. Vzdyt v Brne mate pivovary 4! Pegas, Richard, starobrno, Hostan(sice jen na pul, ale prece)...:)
3x a více Brno, (Roman Holoubek, 10.09.2007 15:12) celé vlákno | reagovat
Ne do Průhonic se Brno nebude rozrůstat. To se jen Tom zamyslel nad svou černohorskou štací :-)
předměstí, (smb, 09.09.2007 18:51) celé vlákno | reagovat
:-) abysme s takovou neskončili v Průhonicích ,to by se v Praze divili. :-)))
předměstí Brna, (Dwarf, 09.09.2007 15:53) celé vlákno | reagovat
to už by se daly započítat i Sentice... a možná i Harrach VM :)) to se nám to Brno rozrůstá :))
A co Xaver?, (honza, 09.09.2007 12:56) celé vlákno | reagovat
A co Xaver? To se da pocitat jako predmesti(ja vim,vzdalene) Brna. A za socialismu se tam pry cele Brno jezdilo koupat...

Kdyz jsme u Xavera, nevite nejake novinky? Dlouho se neozval. Mel byt v Brne, nova piva?
brno, (smb, 09.09.2007 12:55) celé vlákno | reagovat
Vážně, který je ten třetí.
3 mini v Brně??, (Dwarf, 09.09.2007 12:36) celé vlákno | reagovat
krom Pegasa a řekněme žebětínského Richarda je ten třetí který?? že by Starobrno? aha, už to chápu :)
Jaroškova Bible nemá chybu, (Tomáš Semrád, 09.09.2007 01:36) celé vlákno | reagovat
Kniha Martina Jaroška je i pro mne dokonalou pivní Biblí! Mám ji přečtenou několikrát a je v ní mou tužkou mnoho podtržených vět, to jsou totiž hotová pivní zaříkávadla. Super počtení a nezaměnitelný pisatelův sloh, paráda. A hlavně jeho hodnocení nadnárodních gigantů nemá chybu. I já bych se přimlouval za její pokračování, či za vydání určitě dalších autorových zážitků s pivem.
Zbyňku v Olomouci jsou pivovárky 2, kdežto v Brně 3. A jak už z malé násobilky, kterou se děti ve druhí třídě základní školy učí, vyplývá, 3 je více než dvě, takže o dostihnutí a už vůbec předstihnutí "Štatlu" "Holomócem" nemůže být řeč. Jo a ještě něco. Nechval toho Romana tolik, on ti stejně zadarmiko žádnýho BONa nedá, nebo snad ano???:-)
A na Davidův odkaz typu "Mimochodem, proč se boom pivní kvality vyhýbá samotnému ocelovému srdci"...už není pravda, netrvalo to moc dlouho, a od vydání "této, mimochodem velmi příznivé výroční zprávy" už máme v Ostravě 2 nové miniprovozy, jen tak dále, ať si v lednu můžeme přečíst ještě mnohem pozitivnější zprávu než z letoška...Zatím tomu všechno nasvědčuje, ťukám na dřevo!
Naprosto přesně!, (Zbyněk Holan, 28.01.2007 14:59) celé vlákno | reagovat
Souhlasím naprosto s Davidem R., tak nějak jsem to chtěl napsat! Díky.

P.S. pan "kritik" rinaldinos je patrně skladník v knihkupectví, protože přenáší literaturu...
Ad rinaldo rinaldini, (David Ručka, 27.01.2007 21:01) celé vlákno | reagovat
Myslím, že člověk, který "přenáší literaturu", by se měl ve svém příspěvku vynikajících "literáráních kvalit" již z principu vyhnout sprostým útokům na osobnost spisovatele a jeho čtenářů a i kritizovat by měl věcně a s pokorou.
Pivní labyrint u mně leží na nočním stolku spolu se Švejkem. Dvě hvězdy české literatury: Hašek a Jarošek. Osobně zbožňuju hlavně scénu s játrovkou, která mimochodem ani s pivem nesouvisí.
P.S.: "prečo kritik nenapíše pieseň?"
Výzvy, (Roman Holoubek, 19.01.2007 12:36) celé vlákno | reagovat
Zbyňku - díky za pochvalu - snažíme se.

Ad David Ručka - na www.pivovary.info zhotovil Marek Kodeda novou rubriku - vyzývám tím Moraváky, Slezany a "zahraniční" návštěvníky - přispějte svými znalostmi. Rubrika po Vašich doplnění by měla být průvodcem po místech, kde se na Moravě a ve Slezsku čepují zajímavá piva.

Tím by pak měla sloužit nám všem.

Děkuji předem za příspěvky

Ad Martin Jarošek - rád bych se někdy s Vámi setkal - napište mi prosím, máte-li zájem, na můj mail. Díky
Pivní labyrint, (David Ručka, 18.01.2007 18:19) celé vlákno | reagovat
Připájím se s adorací Martinovy fenomenální knihy a vyzývám ho tímto k pokračování! Prosím: kde v Ostravě se čepují minipivovarní skvosty? Mimochodem, proč se boom pivní kvality vyhýbá samotnému ocelovému srdci a třeba Stodolní válcuje radegast? Zajímal by mě též Martinův názor na ostravar. Dle mého je třeba U Efinky nebo U Dlouhých v Přívoze skvělý.
Dobrý to kraj!, (Zbyněk Holan, 18.01.2007 12:57) celé vlákno | reagovat
Poklona pro Moravskoslezký kraj (potažmo rozšířeně pro bývalý Severomoravský kraj)! Ten boom minipivovarů je naprosto skvělý!

Holomóc dostihl a předstihl Brno!......:) což?

Ze všech uvedených piv, které jsou zde uvedeny a které jsem pil bych vyzdvihl tyto - (pořadí časově podle toho, jak jsem je ochutnával) 12ka ze Svatováclavského pivovárku; spodně kvašený pšeničný ležák též od tama; BON 10ka (má top 10ka vůbec); BON 12ka/14ka tmavá ze Zašové; 11ka Ryzák z Vojkovic.

P.S. aby se vědělo, stejnou poklonu skládám bývalému Západočeskému kraji!
Severni Morava, (umbob, 17.01.2007 20:53) celé vlákno | reagovat
Za minuly rok se mi bohuzel z produkce severomoravskych minipivovaru podarilo ochutnat pouze to vsetinske,ale musim rict,ze to jejich mandlove nema chybu!!!Brzy mam v planu navstivit Olomouc a tam na jeden zatah poresit oba mistni minipivovary a jeste navstivit hospodu se zasovskym pivkem.Tak drzte palce.
A k te autorove knizce-predpokladam,ze se jedna o Pivarsky labyrint sveta a raj srdce.Tu kdyz jsem pred rokem a pul cetl,mel jsem chut vyrazit v Martinovych slepejich.Povinna cetba pro vsechny priznivce dobreho piva!
Leskovecké, (Slávista, 17.01.2007 13:54) celé vlákno | reagovat
Naprostou většinu piv ze severní Moravy se mi loni podařilo ochutnat. Jediným zcela bílým místem je pro mne pivo z Leskovce - Slezan. Neví náhodou někdo, kde by se dalo sehnat ?
P.S.: Martine, tvoje knížka pivních zážitků je geniální!
Vyhledávání