Komentáře
článku: Novinky s pivní pěnou
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Hrůzný zážitek jednoho nejmenovaného sládka, který před několika lety byl v plzeňském pivovaru svědkem surrealistické scény při níž se hotové pivo smíchává s modrou kapalinou což je údajně stabilizátor pěny bych přál všem milovníkům a nohsledům "českého rodinného stříbra". Dobrou chuť!
Vyhledávání
Před časem jsem, tuším, že na webu Plzeňského deníku, četl povzdech zřejmě zaměstnance, jak se tam přidávají aditiva na omezení pěnivosti kvůli potřebě naplnit kvasné nádoby na co nejvyšší mez. A stejný pisatel uváděl, že se vaří na hodnotu 13,5 extraktu a prokváší na 16! stupních. Na desítku či dvanáctku se pak ředí upravenou vodou (systém HGB) a dosycuje na správnou hodnotu CO2. Prostě "tradiční" výrobní postup jak vyšitý. Ale, jak říkám, na tu reklamu se rád podívám…