Komentáře
článku: Plzeňská chuťová halucinace
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Dík. A díky moc za poslední větu. Toto odlehčení mi teď při pondělním ránu vloudilo úsměv na rty.
Ta poslední věta... ta by se měla tesat do kamene... nádhera...
Vyhledávání
Pár subjektivních: dobrou čepovanou plzeň jsem pil skoro jen v Praze, naposledy před třemi lety. Pravidelně chutnám flaškovou. Před několika lety došlo ke zlomu k horšímu - velmi slabá pěnivost, chabé doznívání. Zůstává jakási specifická příjemná chuť, snad chlebovitost, snad zásaditost, snad suchost, nevím. Hořkost stejná (pro odchované bývalým radegastem byla plzeň vždy "sladká").
Pokud bysme chtěli plzeň úplně vyřadit z rejstříku slušného člověka, potom stojí zato připomenout, že většina piv je ještě mnohem horších. Jen tak namátkou: staropramen, zubr, kozel, primátor, radegast, starobrno, litovel, švihák, paták, balkán, krušovice, braník, bažant, corgoň, gemer, topvar, šariš atd. atp.
Srovnání s heinekenem a hlavně americkými močkami mi připadá už ujeté. V US jsem byl ještě před minipivovarním búmem a fakt to byla hrůza, pořád nesrovnatelná s dnešní průměrnou CZ produkcí.
Buďme sebevědomí, pijme co nám chutná. Já např. braník do úst jen s největsím odporem, i kdyby jarošek na koze jezdil. Ale plzničku? Mňam, mňam, ve chvílich žaliostných klidně pár jbánků vychutnám!