úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňská chuťová halucinace

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ani mana, ani hana, (David Ručka, 17.04.2009 22:23) celé vlákno | reagovat
Díky bohu za Romana Holoubka, který divokou diskusi dostal do věcné roviny. Je mi trochu smutno, že tři světci piva musí se uchylovat k tak tvrdému výrazivu vůči lidem s jiným názorem. Hlavně u M. Jaroška mě to zaráží. Ve svém fenomenálním Pivním labyrintu pil ve velkém mnohá ne nejpoctivější piva a nyní chce vyčítat nám ostatním, že Plzeň ještě sneseme?
Pár subjektivních: dobrou čepovanou plzeň jsem pil skoro jen v Praze, naposledy před třemi lety. Pravidelně chutnám flaškovou. Před několika lety došlo ke zlomu k horšímu - velmi slabá pěnivost, chabé doznívání. Zůstává jakási specifická příjemná chuť, snad chlebovitost, snad zásaditost, snad suchost, nevím. Hořkost stejná (pro odchované bývalým radegastem byla plzeň vždy "sladká").
Pokud bysme chtěli plzeň úplně vyřadit z rejstříku slušného člověka, potom stojí zato připomenout, že většina piv je ještě mnohem horších. Jen tak namátkou: staropramen, zubr, kozel, primátor, radegast, starobrno, litovel, švihák, paták, balkán, krušovice, braník, bažant, corgoň, gemer, topvar, šariš atd. atp.
Srovnání s heinekenem a hlavně americkými močkami mi připadá už ujeté. V US jsem byl ještě před minipivovarním búmem a fakt to byla hrůza, pořád nesrovnatelná s dnešní průměrnou CZ produkcí.
Buďme sebevědomí, pijme co nám chutná. Já např. braník do úst jen s největsím odporem, i kdyby jarošek na koze jezdil. Ale plzničku? Mňam, mňam, ve chvílich žaliostných klidně pár jbánků vychutnám!
Re: Ani mana, ani hana, (Roman Holoubek, 20.04.2009 08:02) celé vlákno | reagovat
Dík. A díky moc za poslední větu. Toto odlehčení mi teď při pondělním ránu vloudilo úsměv na rty.
Re: Ani mana, ani hana, (kolemjdoucí, 22.10.2009 12:43) celé vlákno | reagovat
Ta poslední věta... ta by se měla tesat do kamene... nádhera...
Vyhledávání