Komentáře
článku: Plzeňská chuťová halucinace
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Včera jsem byl na chvíli nucen navštívit The Pub v Liberci. Jedná se o imič restaurant ze samoobslužnými pípami s pivoměry a propracovaným systémem "sportovního zápolení" mezi stoly a provozovnami v rámci této sítě restaurací. Na začátku dostanete vymývací přednásku o kvalitě piva, zvýšené použitím tanků a tím menším prosycením piva CO2. S ohledem na to, že je složitá sanitace tanků i všeho potrubí jsem nečekal žádný skvost. Pivo bylo nakyslé, vodové bez stopy hořkosti po chmelu a totálně přesycené bez trvanlivé pěny. Chvíli na to jsem to u sebe zapil sladkým Konrádem dvanáct, který v porovnání s tou úžasnou Plzní byl sice sladký, ale hořký a plný chuti. Pro porovnání jsem se potrestal zakoupením lahvové Plzně a zjistil také nakyslost a vodovou bezchmelou chuť. Bez ohledu na cenu už se to nedá vůbec pít, před vánocema jsem to nuceně bral alespoň jako relativně dobrou desítku, chuťově to neodpovídalo ani jedenáctce, ale dnes je to trest pro vyhledávače dobrého piva.
Celý koncept mnoha výčepů v jedné pivnici samozřejmě kvalitě piva škodí. Vždy platí, že co nejkratší vedení piva, co nejméně tepelných šoků, co nejkratší doba stání v trubkách...prostě ze sudu(tanku)hned ven, velká výtoč, to je zásadní start pro dobře ošetřené pivo.
Vyhledávání