Komentáře
článku: Plzeňská chuťová halucinace
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Milý Karl V. s Vámi není možná diskuse, prostě nechcete a nechcete slyšet pravdu. Řeknu Vám to takto. PU piji cca 20 let. Pamatuji si pěnu- šlehačku U Zlatého tygra, U Jelínků, U kocoura atd. To pivo se změnilo k nepoznání. Dnes se jedná o naprosto nezajímavé a bezpohlavní pivo. Už se nevaří z hlávkového chmele jako kdysi. Pokud vím užívá se dnes extrakt. O vybraných ječných sladech se dá hovořit jen těžko, při takové mamutí produkci. Měděné dvounádobové varny, s parním otopem u kterýchžto stál vždy vařič a dohlížel na to, aby se budoucímu pivu dařilo, jsou již také zaváté časem. Spilky a ležácké sklepy už neexistují, nahradil je jeden univerzální válec v kterém to kvasí a leží. Mimochodem M. Jackson zmiňuje právě i varny jako důležitý faktor pro vznik PU. Ale, já mám pocit, že z V8s mluví spíše jen omezená zkušenost s pivem. Prostě se tomu nevěnujete tak jako třeba my. Potom je jasné, že Vám chutná i takovéto pivo.
Vyhledávání