úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňská chuťová halucinace

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Diletanství nebo reklama?, (Petr Ž., 10.04.2009 12:08) celé vlákno | reagovat
Pěkná reklama na PU.
Jste asi z propagačního oddělení?
Většina pivovarů v CZ používá HGB? Ano - SAB Miller, Heineken, In Bev atd. Ovšem ti nevyrábí pivo, to se jen nazývá pivem. Žatecký chmel? Myslíte ty granule a extrakt? Jaká odrůda - Saaz-poloraný žatecký červeňák to nebude, že? :)). Plzeňský slad? Z které průmyslové sladovny a z jak kvalitního sladovnického ječmene ? :).
Voda? nevím jak máte v Plzni kvalitní vodovodní řád, ale předpokládám, že to bude stejně nekvalitní jako všude jinde. No a CK a HGB ponechávám bez komentáře.
Měděné 2-nádobové varny - to myslíte tu největší nerezovou varnu v EU? :)
Nebo píšte o době před 20 lety?Jediné co Vám zbylo je možná ta umělá hygiena vaší chemičky.
Myslím, že nejde o to aby pivo zrálo a leželo v dřevěných kádích, to už dnes opravdu nikdo nepoužívá, ale aby se dělalo z kvalitních surovin a klasickým technologickým postupem (varna, spilka, sklep).
Díky tomu, že již toto nedodžujete se stalo vaše "pivo" bohužel nepitelným. Nemluvte zde prosím o diletantsví, když toto " pivo " už nemá vůbec nic společného z typem piva PILS. O jednotkách hořkosti ani nemluvě (dříve mohlo mít cc 35 BU), te´d nedosahuje ani 20. Stal se zněj unifikovaný Eurolager, kterého
je na světě víc než dost.
Ještě než začnete zase mluvit o diletanství atd. zajeďte si nejdříve např. do sousedního Bavorska, ať víte, jak má chutnat kvalitní Pilsener. Výborné příklady vaří např. Ayinger Pils, Au/Hallertau Pils či Spalter Pils + Spalter Pils No 1. Ti ovšem vaří klasickým způsobem z nejkvalitnějších sladů a chmelů a navíc dle Reinheitsgebotu.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání