úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme stout

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ovesný stout, (Petr Hrkal, 09.03.2011 23:03) celé vlákno | reagovat
na základě článku a následných poznámek v diskusi zkusil jsem uvařit pokusný vzorek. Postup přikládám.

Slady:
Březnický sv. 0,5 kg
Pale Ale 0,6 kg
Mnichovský II. 0,75 kg
Caraaroma 0,175 kg
Praž. Žitný 0,2 kg
Ovesné vločky 0,25 kg


oves 0,25 kg + březnice 0,25 kg povařeno cca 20min ve 2 lt. vody
zbytek sypání do 7 lt vody
ohřáto na 70oC , prodleva 60 min, postupně doléván vývar z ovsa

vyslazení 6 lt vody , ohřáto opět na 70oC asi 30 min
scezeno

Chmelovar:
75 min, hned na zač. 30g Fugless granul.
Scezeno, celk. mn. 9 lt.
Zakvašeno Safbrew WB – 06, 6,5g suš., start v mladině

no a ted čekám jak to dopadne :-)
Re: Ovesný stout, (Vláďa, 10.03.2011 11:11) celé vlákno | reagovat
Dej pak vědět jak chutná stout odkvašený kvasnicemi na weizen:)
Re: Re: Ovesný stout, (p.h.h., 21.03.2011 23:31) celé vlákno | reagovat
No, já bych místo pošklebování raději uvítal nějakou praktickou radu. Zatím to leží týden, takže ještě chvíli počkáme, pak dám vědět.
Re: Re: Re: Ovesný stout, (Vláďa, 24.05.2011 12:53) celé vlákno | reagovat
Nějaká doba uplynula, tak mi nedá zvědavost abych se nezeptal na výsledek:)
Vyhledávání