Komentáře
článku: Vaříme stout
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Dej pak vědět jak chutná stout odkvašený kvasnicemi na weizen:)
No, já bych místo pošklebování raději uvítal nějakou praktickou radu. Zatím to leží týden, takže ještě chvíli počkáme, pak dám vědět.
Nějaká doba uplynula, tak mi nedá zvědavost abych se nezeptal na výsledek:)
Vyhledávání
Slady:
Březnický sv. 0,5 kg
Pale Ale 0,6 kg
Mnichovský II. 0,75 kg
Caraaroma 0,175 kg
Praž. Žitný 0,2 kg
Ovesné vločky 0,25 kg
oves 0,25 kg + březnice 0,25 kg povařeno cca 20min ve 2 lt. vody
zbytek sypání do 7 lt vody
ohřáto na 70oC , prodleva 60 min, postupně doléván vývar z ovsa
vyslazení 6 lt vody , ohřáto opět na 70oC asi 30 min
scezeno
Chmelovar:
75 min, hned na zač. 30g Fugless granul.
Scezeno, celk. mn. 9 lt.
Zakvašeno Safbrew WB – 06, 6,5g suš., start v mladině
no a ted čekám jak to dopadne :-)