Jsem rád, že se mi trochu podařilo vyprovokovat polemiku, která myslím trochu na Světě piva ochladla poté, co se server tak profesionalizoval a strukturalizoval do mnoha oddílů. Téměř s každým souhlasím, neboť každý psal trošku o něčem jiném. Nikdo se však nepokusil odpovědět, proč některé regiony jsou minipivní ráj a jinde je to bída.
Pokusím se o kompromis. Kvantitativní růst minipivovarů je možný asi hlavně tou levnější cestou, tedy udělá se výroba piva na koleně už ve fungující hospodě. "Pražská" cesta má nicméně také své opodstatnění, při své nákladnosti je vhodná do velkých měst či turistických lokalit. Kolik unese český trh, nevíme. Až začnou minipivovary masívně zavírat, budeme vědět, že už je jich přespříliš. Dej Bůh, že k tomu nikdá nedojde :-) !
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pokusím se o kompromis. Kvantitativní růst minipivovarů je možný asi hlavně tou levnější cestou, tedy udělá se výroba piva na koleně už ve fungující hospodě. "Pražská" cesta má nicméně také své opodstatnění, při své nákladnosti je vhodná do velkých měst či turistických lokalit. Kolik unese český trh, nevíme. Až začnou minipivovary masívně zavírat, budeme vědět, že už je jich přespříliš. Dej Bůh, že k tomu nikdá nedojde :-) !