úvod
homepage

Komentáře

článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

množství kroužků, (hroch, 01.11.2009 20:39) celé vlákno | reagovat
Já jsem nikdy kroužkování překvašeného piva do lahví nepoužíval, akorát jednou jsem opravdu prokvasil hodně a kroužkoval jsem přímo ve spilkovém barelu. Většina mých informací o kroužkování příliš prokvašeného piva je z literatury a množství bych počítal trijčlenkou, potřebuju přidat cca 0,4 pr.cukernatosti a to je nal půllitru zhruba 0,04l u 10kové rozkvašené mladiny. Normálně při akorát prokvašeném mladém pivu se nechává jeden až dva dny v teplotě hlavního kvašení, aby se pokračujícím kvašením ležácká nádoba natlakovala a mohlo po zchlazení začít ležení. Při kroužkování bych se nebál to v teplotě hlavního kvašení nechat alespoň o den déle. U PET lahví tu dobuá kdy už se dá lahev nechat ležet pozná podle tvrdosti lahve. Někdy stačí den jindy jsou potřeba dva dny. Neboj se to ochutnat i když to není úplně ono, lepší je příště uvařit lepší várku než zachraňovat tak trochu nepovedenou várku. Opět stejná rada- neuplně povedenou várku, ale snesitelnou, vylepšíš nebo znormálníš (a to hlavně pro lidi, kterým to chceš ukázat a nevydrží anomálie) říznutím (třeba 4 díly tvého, 1 díl speciálu) dobrým černým pivem, nebo silným světlým speciálem (Primátor 16, Svijany Baron 15, Rychtář 15 apod.).
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání