Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ahoj,vařím teprve podruhé a proto se obracím o radu na zkušenějšího borce. Píšeš -Při stočení pozdě zůstane pivo jakoby zvětralé a můžu ho pouze oživit novou rozkvašenou mladinou, se kterou dodám zbytkové cukry na ležení. Stáčel jsem po osmi dnech hlavního kvašení, což se mi u 13° piva nezdálo pozdě. Nicméně dnes pivo leží 21 den při cca. 1°C a PETky jaksi "netrvrdnou".Nebo lépe řečeno, jednou jsem je "upšoukl" a pak už nic. Myslíš, že bude problém se špatným zcukřením při varu ? Pomohlo by dočasné zvýšení teploty k nastartování nebo přidání samotného cukru ? Případně, pokud bych sehnal, kolik je třeba přidat rozkvašené mladiny na PEtku. Předem díky za rady.
Vyhledávání