Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Dobrý den. Děkuji za Váš třídílný inspirativní seriál a prosím o radu.Dnes jsem stáčel po 9 dnech kvašení do PETek. Dával jsem 200 ml tekutých kvasnic na cca. 15 l mladiny a měl to v lednici ze začátku při 8°C. Jelikož po dvou dnech se neobjevila žádná pěna ( pouze malé "zaprášení" ) zvýšil jsem teplotu v lednici na 10-11°C. Poté se objevila zhruba 1-2 cm řídká pěna ( s tou co máte zde na foto se nedá srovnat ), která se poté zcela ztratila. Mladina je na chuť lahodná a nepřipomíná chuť sladiny. Z Vašich zkušeností prosím o radu, kde jsem udělal chybu a zda si myslíte, že došlo k dostatečnému prokvašení mladiny či ne. Předem děkuji.
Vyhledávání