Komentáře
článku: Den D českého homebrewingu
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ještě bych to doplnil, spíše bylo myšleno, že se jedná o kategorii spodně kvašené pivo českého typu. Pojem ležák, jak ho definuje česká legislativa (11 - 12,99 EPM), se s tímto nemusel shodovat. Prostě záleželo na konkrétním domavarníkovi, do jaké kategorie pivo při degustaci přihlásil.
Já osobně označení "ležák" přiřazuji právě k spodně kvašenému, klasicky vařenému "českému" pivu.
Definice podle aktuální legislativy mě jako staromilce a pamětníka doby kdy se pila desítka místo dnešní výčepní osum a půlky, nezajímá.
Definice podle aktuální legislativy mě jako staromilce a pamětníka doby kdy se pila desítka místo dnešní výčepní osum a půlky, nezajímá.
Myslím, že by se naše legislativa měla vrátit k označování piva stupňovitostí EPM. Dodnes nechápu důvody pro zrušení tohoto označování. Paradoxem pak bývá označování svrchně kvašených piv se EPM 12 jako ležák. To je přece paskvil. Nebo pivo s extraktem bůhvíčeho pak nemůže být označeno jako speciální pivo. :-)
Vyhledávání