Komentáře
článku: Den D českého homebrewingu
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Já bych zatím pojmy, jak zcela zprávně namítá autor "mnich" vůbec neřešil. Toto je setkání naprostých amatérů, kteří většinou teprve začínají a určitě zatím spíše řeší jiné problémy než jsou tyto. Z diskuze na chodbě školy to ostatně vyplývá, řešily se spíše otázky přesnosti teplot, kvašení, určení konce kvašení a mnoho dalších. Vezmu li např. "Jarní cenu sládků", tam také nikdo neřešil podobné námitky. Do jaké kategorie, tam pivovar nahlásil své pivo, bylo jen jeho věcí. Vždyť i restaurační pivovary nemají žádné laboratoře, mají většinou jen ten hustoměr a teploměr. Časem se možná změní podmínky pro hodnocení, ale jak už jsem uvedl, bylo to PRVNÍ setkání a tak Dej bůh štěstí a přejme všem vítězům jejich radost a my ostatní se musíme snažit o příští vítězství ... Franta
Vyhledávání