úvod
homepage

Komentáře

článku: Návrh stanov spolku homebrewářů

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Být či nebýt členem, (Míra, 10.12.2008 20:46) celé vlákno | reagovat
Při prvním přečtením stanov mě zaujal bod:
3.5. Usiluje o osvobození od spotřební daně do výstavu 200 hl piva za rok
Podle mého názoru to je dost dobrý důvod pro založení spolku, pokud je to jediná cesta jak pozměnit českou legislativu.
Stačí se jednou pokusit něco uvařit, pohovořit o tom s kamarády, případně zajít za zámečníkem s prosbou o svaření nerezové nádoby, a rázem je člověk znám u všech sousedů v okolí. Netrvalo to ani 24 hodin po té, co jsem dorazil od zámečníka, kdy za mnou dorazil téměř neznámý soused s tím že doma vařím pivo a že by si taky rád dal.
V tu chvíli jsem se rozhodl legalizovat svou dosavadní činnost a nahlásit se na celní úřad. Jak mě překvapilo když asi po dvou dnech se u mě objevil manžel paní z celního úřadu a též toužil po ochutnávce.
Přiznávám že letos jsem se na vaření vůbec nedostal, tudíž i ten limit 200l  by byl pro mě dostačující, ale pokud zájmy většiny "homebrewářů" jsou aspoň trochu společné, tak by bylo vhodné se sejít a podiskutovat o tom.
Celou dobu mě překvapuje kolik p. Kočka tráví touto dobrovolnou osvětou času. Díky bohu za to :-)
Proto mi ani těch 1000 Kč za členství "které jako sólista nepotřebuji" není líto investovat jen pro to, aby bylo vidět že nás není pět, ale xxxx, a že máme nějaké společné cíle a že se nemusíme bát jít testovat ke kolegům jejich výtvory s obavou že já nebo oni porušujeme zákon. Nehledal bych proto ve sdružení snahu o loby mikropivovarů.
PS: zkoušky bych taky nebral, na to jsou kamarádi. To je dostatečný filtr :-) 
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání