úvod
homepage

Komentáře

článku: Prosincová degustační soutěž

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

tak co, jaky to bylo?, (Xaint, 14.12.2008 18:55) celé vlákno | reagovat
Tak chlapi, jaky to bylo? Ja na vas myslel, zatimco jsem sekal do cihlove zdi diru na pojistkovou skrin a obecne s skorotchanem tahal elektriku (skoncili jsme v 11 vecer).
Jaky to bylo? Nemusim rikat, ze jsem taky chtel jet, to je asi jasny :-(
Re: tak co, jaky to bylo?, (Honza Kočka, 14.12.2008 20:19) celé vlákno | reagovat
Takovy normalni:)
Degustatori degustovali, predni odbornici skolili ve svem oboru, venku na chodbe se diskutovalo, pan Hajek ukazoval svuj pivovarek, dorazili i homebreari z Polska a RAkouska, dojednavam dalsi spolupraci, na asociaci se nejspis nedohodneme atd...
 
A za par hodin bylo po vsem:)
Re: Re: tak co, jaky to bylo?, (pivišťák, 14.12.2008 22:33) celé vlákno | reagovat
no a pak se ještě mohutně zapíjely úspěchy a neúspěchy, plánovalo se další vaření, řešily se hardwarové problémy a skončily jsme ve tři ráno. Normálka :)
Jinak doufám, že se na té asociaci dohodneme, protože stávající právní stav je již neúnosný.
Re: Re: Re: tak co, jaky to bylo?, (Honza Kočka, 14.12.2008 23:07) celé vlákno | reagovat
MYslim, ze asociace nebude, alespon soude podle reakci lidi na akci. Vetsina se nechce verejnit sdruzovat, chteji si v klidu varit bez registarece u celniku a nasledneho opruzovani atd...
Re: Re: Re: Re: tak co, jaky to bylo?, (Petr Měrka, 15.12.2008 17:59) celé vlákno | reagovat
Neházel bych hned flintu do ječmene.
Já osobně jsem diskusi o asociaci totálně nestíhal, přednášky byly zajímavý, ochutnávky s kolegy taky a než bys řekl švec, bylo potřeba mazat na vlak, mám to přece jen      4 hodiny cesty.
Návrh stanov (stejně jako kterékoli jiné regurélní stanovy spolku) je dost nezáživný čtení a těžko na základě jejich zveřejnění čekat zástupy zájemců, zvlášť když má každý tu svoji garáž, kde si může v klidu vařit a popíjet a v krátkodobém horizontu mu asociace nemá v podstatě co nabídnout.
Pokud ale člověk uvažuje víc dopředu a třeba by časem rád vařil víc než stihne vypít (aspoň o něco), je idea asociace zajímavá minimálně z pohledu sdílení informací a zkušeností z legalizace naší činnosti.
Což takhle zatím zřídit přípravný výbor, který by začal vyvíjet činnost vedoucí aspoň zhruba směrem již tu vytýčeným?
Na jádro vzniklé z hrstky nadšenců, případně provozovatelů piko a pidi pivovarů by se časem mohla nabalit masovější základna z lidí, kteří zatím uvažovanou asociaci jako přínosnou nevidí. 
Re: Re: Re: Re: Re: tak co, jaky to bylo?, (Honza Kočka, 15.12.2008 18:30) celé vlákno | reagovat
Ano, pripravny vybor. Kdo se tedy hlasi?:)
Kdyby mi Ruda Lach nepomohl s organizaci soboty, asi by to dopadlo mnohem hur. Je to o tom, ze se par dobrovolniku vzda casti sveho volneho casu, pise emaily ostatnim, vysvetluje...jen si nejsem jisty, jestli to neni ztrata casu. Alespon me o tom presvedcovaly reakce v sobotu...
Abyste me spravne chapali. Jsem pro asociaci ci klub. Ale prijde mi, ze o nej stoji minimum lidi, ostatni si chteji v klidu varit. A tech 200 litru jim staci, stejnak nejsou nikde zapsani...a pro ty ostatni je to ztrata casu, ty se nemusi premlouvat. TAk udelat klub pro deset clenu, treba se nekdo prida...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak co, jaky to bylo?, (Honza Urban, 16.12.2008 10:18) celé vlákno | reagovat
Tady vidím základní problém. Den "D" nebyl o založení organizace, ale o přednáškách a degustaci. Co takhle to vzít obráceně? Založit organizaci, třeba i postupně nabrat členy a pak zorganizovat stejnou akci, jako byla ta v sobotu (myslím, že se podařila velmi dobře), ale zpoplatnit ji pro nečleny. Hned by byla jedna motivace, proč do organizace vstoupit. Já osobně jsem své připomínky Petrovi Buriánkovi řekl, nebudu je tady opakovat a jsem ochoten vypomoct.
Vyhledávání