Komentáře
článku: Prosincová degustační soutěž
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Takovy normalni:)
Degustatori degustovali, predni odbornici skolili ve svem oboru, venku na chodbe se diskutovalo, pan Hajek ukazoval svuj pivovarek, dorazili i homebreari z Polska a RAkouska, dojednavam dalsi spolupraci, na asociaci se nejspis nedohodneme atd...
A za par hodin bylo po vsem:)
Degustatori degustovali, predni odbornici skolili ve svem oboru, venku na chodbe se diskutovalo, pan Hajek ukazoval svuj pivovarek, dorazili i homebreari z Polska a RAkouska, dojednavam dalsi spolupraci, na asociaci se nejspis nedohodneme atd...
A za par hodin bylo po vsem:)
no a pak se ještě mohutně zapíjely úspěchy a neúspěchy, plánovalo se další vaření, řešily se hardwarové problémy a skončily jsme ve tři ráno. Normálka :)
Jinak doufám, že se na té asociaci dohodneme, protože stávající právní stav je již neúnosný.
Jinak doufám, že se na té asociaci dohodneme, protože stávající právní stav je již neúnosný.
MYslim, ze asociace nebude, alespon soude podle reakci lidi na akci. Vetsina se nechce verejnit sdruzovat, chteji si v klidu varit bez registarece u celniku a nasledneho opruzovani atd...
Neházel bych hned flintu do ječmene.
Já osobně jsem diskusi o asociaci totálně nestíhal, přednášky byly zajímavý, ochutnávky s kolegy taky a než bys řekl švec, bylo potřeba mazat na vlak, mám to přece jen 4 hodiny cesty.
Návrh stanov (stejně jako kterékoli jiné regurélní stanovy spolku) je dost nezáživný čtení a těžko na základě jejich zveřejnění čekat zástupy zájemců, zvlášť když má každý tu svoji garáž, kde si může v klidu vařit a popíjet a v krátkodobém horizontu mu asociace nemá v podstatě co nabídnout.
Pokud ale člověk uvažuje víc dopředu a třeba by časem rád vařil víc než stihne vypít (aspoň o něco), je idea asociace zajímavá minimálně z pohledu sdílení informací a zkušeností z legalizace naší činnosti.
Což takhle zatím zřídit přípravný výbor, který by začal vyvíjet činnost vedoucí aspoň zhruba směrem již tu vytýčeným?
Na jádro vzniklé z hrstky nadšenců, případně provozovatelů piko a pidi pivovarů by se časem mohla nabalit masovější základna z lidí, kteří zatím uvažovanou asociaci jako přínosnou nevidí.
Já osobně jsem diskusi o asociaci totálně nestíhal, přednášky byly zajímavý, ochutnávky s kolegy taky a než bys řekl švec, bylo potřeba mazat na vlak, mám to přece jen 4 hodiny cesty.
Návrh stanov (stejně jako kterékoli jiné regurélní stanovy spolku) je dost nezáživný čtení a těžko na základě jejich zveřejnění čekat zástupy zájemců, zvlášť když má každý tu svoji garáž, kde si může v klidu vařit a popíjet a v krátkodobém horizontu mu asociace nemá v podstatě co nabídnout.
Pokud ale člověk uvažuje víc dopředu a třeba by časem rád vařil víc než stihne vypít (aspoň o něco), je idea asociace zajímavá minimálně z pohledu sdílení informací a zkušeností z legalizace naší činnosti.
Což takhle zatím zřídit přípravný výbor, který by začal vyvíjet činnost vedoucí aspoň zhruba směrem již tu vytýčeným?
Na jádro vzniklé z hrstky nadšenců, případně provozovatelů piko a pidi pivovarů by se časem mohla nabalit masovější základna z lidí, kteří zatím uvažovanou asociaci jako přínosnou nevidí.
Ano, pripravny vybor. Kdo se tedy hlasi?:)
Kdyby mi Ruda Lach nepomohl s organizaci soboty, asi by to dopadlo mnohem hur. Je to o tom, ze se par dobrovolniku vzda casti sveho volneho casu, pise emaily ostatnim, vysvetluje...jen si nejsem jisty, jestli to neni ztrata casu. Alespon me o tom presvedcovaly reakce v sobotu...
Abyste me spravne chapali. Jsem pro asociaci ci klub. Ale prijde mi, ze o nej stoji minimum lidi, ostatni si chteji v klidu varit. A tech 200 litru jim staci, stejnak nejsou nikde zapsani...a pro ty ostatni je to ztrata casu, ty se nemusi premlouvat. TAk udelat klub pro deset clenu, treba se nekdo prida...
Kdyby mi Ruda Lach nepomohl s organizaci soboty, asi by to dopadlo mnohem hur. Je to o tom, ze se par dobrovolniku vzda casti sveho volneho casu, pise emaily ostatnim, vysvetluje...jen si nejsem jisty, jestli to neni ztrata casu. Alespon me o tom presvedcovaly reakce v sobotu...
Abyste me spravne chapali. Jsem pro asociaci ci klub. Ale prijde mi, ze o nej stoji minimum lidi, ostatni si chteji v klidu varit. A tech 200 litru jim staci, stejnak nejsou nikde zapsani...a pro ty ostatni je to ztrata casu, ty se nemusi premlouvat. TAk udelat klub pro deset clenu, treba se nekdo prida...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak co, jaky to bylo?,
(Honza Urban, 16.12.2008 10:18)
celé vlákno | reagovat
Tady vidím základní problém. Den "D" nebyl o založení organizace, ale o přednáškách a degustaci. Co takhle to vzít obráceně? Založit organizaci, třeba i postupně nabrat členy a pak zorganizovat stejnou akci, jako byla ta v sobotu (myslím, že se podařila velmi dobře), ale zpoplatnit ji pro nečleny. Hned by byla jedna motivace, proč do organizace vstoupit. Já osobně jsem své připomínky Petrovi Buriánkovi řekl, nebudu je tady opakovat a jsem ochoten vypomoct.
Článek i foto ze soutěže najdete na adrese: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=7&przedm=6907740&=Czechy_-_Konkurs_Piw_Domowych_-_sukces_polskich_piwowar%F3w&sess_id=6769260500
Předpokládám, že se v open kategorii objeví velké množství tmavých, nebo polotmavých ležáků. Nestálo by za to je taky dát zvlášť.
Pokud by se jich objevil dostatek, tak asi ano. Po diskuzich s homebrewarema jsem vybral ty, co tam ted jsou. Ale pokud bude dostatek piv do dane kategorie, muzeme udelat i lambiky:)
ahoj, rád bych se zúčastnil setkání v podskalské. chci se zeptat, zda se akce opravdu uskuteční, či zda je podmíněna limitním počtem účastníků, který nyní je ...... atd. Musím svůj čas plánovat s předstihem. Vzorky k degustaci bych přivezl až do Podskalské. Zúčastní se i Olda Koza?
mějte se
LM
L
mějte se
LM
L
Soutez bude. Presny pocet ucastniku ted nevim, ale jsou uz prihlasky z Polska, Nemecka, Rakouska, Danska a mozna Svedska. Domacich je prihlasenych jen minimum. Ale soutez bude.
Olda Koza se zucastni jako degustator.
Vzorky staci prinest v sobotu, je nutne se ale predem prihlasit.
Olda Koza se zucastni jako degustator.
Vzorky staci prinest v sobotu, je nutne se ale predem prihlasit.
tak to ja se urcite prihlasim...
Jiz je navareno a prokvaseno, jenom nechat ulezet. Bude i Rausicek...
Jiz je navareno a prokvaseno, jenom nechat ulezet. Bude i Rausicek...
Are there any shops in prague selling Home brewing kits,
(steve, 31.10.2008 14:08)
celé vlákno | reagovat
Hi
Iam an english guy who wishes to start home brewing. I have found a few places in Moravia that sell the packs and fermenting bins. My plea is ..are there any shops where in prague
that sell home brewing equipment hops Munton coopers packs,cleaning fluids et cetra. I would be most grateful for any help you can give.
Thanks in advance.
steviee
Iam an english guy who wishes to start home brewing. I have found a few places in Moravia that sell the packs and fermenting bins. My plea is ..are there any shops where in prague
that sell home brewing equipment hops Munton coopers packs,cleaning fluids et cetra. I would be most grateful for any help you can give.
Thanks in advance.
steviee
Re: Are there any shops in prague selling Home brewing kits,
(Rudolf, 03.11.2008 13:11)
celé vlákno | reagovat
Hi Steve, there is no homebrewing shop in Prague at the moment however if things go well, there will be one by the end of November. It will be located in the building of SPŠ Potravinářská in Podskalská 10, Praha 2. There will be more information on this server when everything is ready. You can expect homebrewing kits, raw materials, yeast, and hopefully some equipment too. Cheers! Rudolf
Existují nějaké obchody v Praze prodejní Home pivovarské kity ,
(steviee, 31.10.2008 14:10)
celé vlákno | reagovat
Nazdar
Jsem Angličan, který chce začít doma pivovarské. Zjistil jsem, že pár míst na Moravě, které prodávají balení a koše fermentaci. Můj důvod je .. jsou nějaké obchody, kde v Praze
Hlavní menu, které prodávají zařízení odvětví chmele Munton bednářské balení, čištění tekutin a cetra. Byl bych velmi vděčný za každou pomoc můžete poskytnout.
Díky předem.
steviee
Jsem Angličan, který chce začít doma pivovarské. Zjistil jsem, že pár míst na Moravě, které prodávají balení a koše fermentaci. Můj důvod je .. jsou nějaké obchody, kde v Praze
Hlavní menu, které prodávají zařízení odvětví chmele Munton bednářské balení, čištění tekutin a cetra. Byl bych velmi vděčný za každou pomoc můžete poskytnout.
Díky předem.
steviee
Dávám k zvážení, jestli by nebylo možné vzorky piv také přinést, třeba o hodinu před začátkem, přímo do Podskalské. Posílat poštou do Varnsdorfu nefiltrované pivo, tedy v obalu kde je provedeno druhé kvašení se mi zdá ne příliš vhodné. Kdo zná Českou poštu a prosinec ????. Snad by pro organizaci stačilo vzorky jenom přihlásit.
Je to tam. 3. odstavec od konce: "...Svá piva můžete přinést i v den soutěže do školy. Budou přijata na základě předchozí registrace emailem."
Ahoj,
vcelku je všechno jasný, jen mi chybí informace o množství potřebném k degustaci a nejvhodnějším obalu.
vcelku je všechno jasný, jen mi chybí informace o množství potřebném k degustaci a nejvhodnějším obalu.
Dikz za pripominku.
Mnozstvi je odvisle od poctu vzorku. Pokud by jich bylo pres tricet, o cemz pochybuju:), pak by se delala dve kola degustaci. Ale vseobecne si myslim, ze dva, tri litry piva by mely stacit.
Co se tyce obalu, to si myslim je odvisle od moznosti homebrewaru. Klidne plast, patentni lahev(radeji obmotat necim uzaver, aby pivo nevytrysklo)...
Mnozstvi je odvisle od poctu vzorku. Pokud by jich bylo pres tricet, o cemz pochybuju:), pak by se delala dve kola degustaci. Ale vseobecne si myslim, ze dva, tri litry piva by mely stacit.
Co se tyce obalu, to si myslim je odvisle od moznosti homebrewaru. Klidne plast, patentni lahev(radeji obmotat necim uzaver, aby pivo nevytrysklo)...
Vyhledávání
Jaky to bylo? Nemusim rikat, ze jsem taky chtel jet, to je asi jasny :-(