úvod
homepage

Komentáře

článku: Originální receptura – klamání spotřebitele, nebo pravda?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Nejen pivní "tradice", (Tchoř, 17.09.2008 21:48) celé vlákno | reagovat
No, nejsme v tom naštěstí my milovníci dobrého piva sami. Marketingoví mágové oblbují spotřebitele i v jiných (nejen) nápojářských a potravinářských oborech. Např. někdy předloni jsem si koupil sýr Hermelín (už nevím jestli přibyslavský nebo sedlčanský, na tom koneckonců nesejde), a na přední straně jeho obalu stálo křiklavým písmem: "Nová receptura!", zatímco na zadní straně bylo uvedeno: ...je vyráběn podle tradiční prověřené receptury... Tak je to nad slunce jasné! O sýrových náhražkách z rostlinných tuků, na jejichž krabičku napíší "jemný tavený" a skromně už neuvedou slovo "sýr", je snad zbytečné se zmiňovat.
Ale zpět k pivu: plno keců o tradici mají všichni, z mého pohledu je samozřejmě na místě je ignorovat. V poslední době mne třeba mrzí věc jiná: z lahví piva Louny zmizel (byť nenápadný)nápis "Pivovar Louny". Že by se už chystali (nechce se mi věřit, že už k tomu došlo) toto tradiční pivo vařit nedaleké Krušovice? V případě skupiny Heineken (dovážející k nám své skvělé vlajkové "tradiční" pivo z Polska) věřím bohužel všemu :-(
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání