úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivní sběratelství? (aneb nejen o neduzích, které tento obor trápí) – část I.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Kam kráčíš české sběratelství..., (malakin, 21.08.2008 11:42) celé vlákno | reagovat
Ad nová sklenice z Rýmařova:

Kouknete sem:

http://www.aukro.cz/search.php?string=r%C3%BDma%C5%99ov&search_type=1&closed=1&selected_country=56&category_radio=1&order=t&st=gtext&category=19545&category=19546

Cca 10x tataz sklenice za ruzne ceny, pouze jeden jediny prodejce se odvazil napsat, ze se jedna o novinku, tj. sehnatelnou v pivovaru. Ostatni radeji toto zamlceli a tvarili se, ze je to sklenice zanikleho pivovaru, prip. starsi zalezitost znovuotevreneho pivovaru.

Problem kseftovani se ale skutecne neda resit vysokymi cenami primo v pivovarech. Tim pivovary jedine "naserou" 99 % tech slusnych sberatelu, ktere by nejake to obchodovani s novinkami vubec nenapadlo. Reseni vidim v nasyceni trhu, o coz se snazim napr. ve spolupraci s Honzou ja. Je-li neceho nedostatek, rostou ceny, zaplavíte-li trh, zajem opadne.

Vezte, ze cena zminene etikety by byla mnohem vyssi, kdyby s tim Honza delal nejake cavyky. Limitovane edice ale vedou nejen k rustu ceny, ale tez k tvorbe padelku. Nejeden pivovar se s tim jiz setkal. Napr. Bohus Novak z Velichova - mezi sberateli koluje pivni tacek, ktery byl vyroben v nemecku bez jeho vedomi. Tacek je evidovan v katalogu jako katalogove cislo 1 (http://www.pivnikuriozity.com/cz/index.php?stranka=nove&pivovar=Velichov). tato neblaha zkusenost nastesti pana Novaka donutila k tomu, aby nechal udelat vlastni tacky.

Je jasne, ze bez vzajemne spoluprace sberatelu a minipivovaru, pujde sberatelstvi od 10 k 5. Minipivovary budou prichazet o zisky z prodeje suvenyru a trh bude zaplaven "raritnimi" padelky. Vazne je vam, pivovarsti, pivni sberatelstvi uplne ukradene?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání