úvod
homepage

Komentáře

článku: …a přece se točí. I na jihu!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

kvalita, (hroch, 01.08.2008 09:01) celé vlákno | reagovat
V téhle debatě o jméně zapadlo to nejhlavnější. Pivo Konrád je dobré a svojí chutí jistě válcuje sousedské Svijany. Problém je, že Svijany si v okolí komína vybudovaly pozici podobnou celorepublikově G a přechod od Svijan na jinou než megaeuroznačku je pro hospodského téměř sebevražda. Přesto se pro nový školní rok chystám přejít na Konráda, ze začátku na soutoči se Svijany. Desítka od Konráda je takový návrat k tomu co desítka bývala před dvaceti lety pivo plné chuti, které táhne za sebou další pivo, bez větších následků po ránu. Tmavá jedeáctka je vynikajicí a svojí vyrovnanou a příjemnou chutí je vynikajicí na řezaná piva. Jedenáctka světlá je dobrá, v Kvasnicové podobě je vynikajicí. Jocker 14ka a červený král jsou zajímavá piva občas na ochutnání. Obrovská výhoda pivovaru je, že v největší době vyráběl 450t hl a nyní 100t hl. Kapacity spilky a sklepa jsou s dostatečnou rezervou aby nemuselo být pivo jakýmkoliv způsobem urychlováno nebo zneužito HGB technologií. Výhoda jména je v mnoha obměnách využívaná v reklamě např.:každý ho rád-KONRÁD.
Re: kvalita, (Njorloj, 01.08.2008 10:03) celé vlákno | reagovat
Ja myslim, ze s tim prechodem delate dobre. Je bohuzel typickou spatnou vlastnosti ceskeho "pivare - chlemtace" soustredit se na jednu znacku a i za cenu zivota ji neopoustet. :-) A to plati o pivech z velkych tak i malych pivovaru. Proto je treba vychovavat a kdo jiny to ma delat, kdyz ne hospodsky. Na druhou stranu spousta lidi taky jiz zacina na typicky produkt Svijan 11ku reptat a ja se nedivim, netvrdim, ze je nejaka extreme spatna, ale myslim, ze diky velke produkci je problem s udrzenim kvality a toho si i podkominem spousta lidi v mem okoli vsima. Sam davam prednost ze Svijan spise chmelene 12ce, kterou je cim dal obtiznejsi sehnat. Spousta lidi proto i vita zmenu a hodne lidi, pokud mohu sledovanim mezi plebejci soudit, dava prednost Rohozci. A mohu potvrdit, ze v nekterych restauracich v nasem okrese (Jicin) Svijany prevalcuje s prehledem Paka a neni to jenom duvod financni (i kdyz pokud vim jsou packe marze vetsi). A lide toho prechodu schopni jsou, tak drzim palce at se vam s Konradem dari.

Priznavam, ze me diskuse o jmene docela pobavila, od zacatku se jmeno Konrad vzdy spojovalo se jmenem bratra Vratislava (nekdo rikal mylne, ze Konrad byl Vratislavuv syn) a priznavam, ze o spojeni s Henleinem slysim poprve.
Re: Re: kvalita, (Carlos, 03.08.2008 21:40) celé vlákno | reagovat
**** a priznavam, ze o spojeni s Henleinem slysim poprve ***

Tak to se dost divím, pokud jste z Liberce. Řekl bych, že pojmenování vratislavického piva jménem Konrad je dost nešťastné. A to právě z toho důvodu, že se právě ve Vratislavicích Konrad Henlein narodil.

Konrad není špatné pivo, ale musí se pít dost vychlazené. Pak má chuť dobrou.

Já konkrétně dávám přednost Svijanům, nicméně po posledních zdraženích jsem začal vyhledávat i produkty jiných pivčáků. Rohozec je také dobrá volba, ale zkouším i jiné.

Tak na zdraví a ať chutná!
Vyhledávání