úvod
homepage

Komentáře

článku: …a přece se točí. I na jihu!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

jméno Konrad, (emu, 31.07.2008 16:40) celé vlákno | reagovat
Bohužel, uvěřit pivovaru, že Konrad je jméno podle nějakého sládka, je dost obtížné. Dávného sládka nikdo nezná, zato nacistu Kondrada Henleina zná každý. A bohužel tenhle nácek se narodil ve Vratislavicích... ó jaká náhoda, když ještě vezmeme v úvahu, aspoň pokud já vím, tak za obnovení pivovaru ve Vratislaicích stojí německý kapitál...
Zajímavé, že v roce 2000 když se pivovar obnovoval, jeho ředitel tvrdil: "Máme obavy, že pivo si budou mnozí spojovat s tímto člověkem. Žádná spojitost tady ale není. Naše pivo je pojmenované podle bratra českého knížete Vratislava,"

Takže tehdy to bylo podle bratra Vratislava, teď najednou v roce 2008 už je to podle nějakého sládka... připadá mi to jako zoufalé hledání dobrých konrádů v české historii, ale skutečnost je nejspíš úplně jiná, bohužel... německé prstíky stále existují.

To bylo tak těžké dát pivu jiné jméno, než Konrad? Nenašel se nějaký jiný hrdina, který by si to zasloužil? Bohužel, tenhle škraloup u mě tenhle pivovárek s jinak dobrým pivem má. Pohádka o někdejším sládkovi na tom nic nemění.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání