Komentáře
článku: Jedno pivo a dost?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Ještě jsem si vzpoměl. před lety cca 5ti mě říkal kamarád, který servisuje linky na KEG sudy. Byl v číně v pivovaru, který vyráběl jen jeden druh piva cca 11ku všechnu do lahví a on tam rozjížděl malou linku na keg pro sudy určené do nobl hotelů. Ten pivovar vyráběl přes 2 miliony hektolitrů ročně. Jen jeden druh a jen v jednom obalu -do lahví.
Hlavní rozdíl bude v rozdílu v restauracích. U nás většina restaurací jen jeden pivovar (koncern) jestli chce pivovar uspět v restauracích musí dělat výčepní, ležák, tmavé, to jest minimálně tři druhy. Až si zvykneme, že máme v hospodě osm druhů točeného dohromady od šesti pivovarů tak by mohli pivovary dělat jen jeden druh piva. U některých pivovarů a to hlavně malých a mini mě přijde nabídka příliš široká 10,11,12,14 a tmavá 10 a třeba 13 tmavá. Zvláště když 10 s 11kou chutnají jako naředěná 12ka. Když piva budou výrazně rozdílná chmelením, karamelizací stačí deuhů piv míň a nové chutě si vytvořit řezáním.
Vyhledávání