úvod
homepage

Jedno pivo a dost? vytisknout článek

Přidáno: 31. července 2008  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3058x

Dnešní titulek nemá co do činění s alkoholismem. Je to jen malé zamyšlení nad tím, kolik piv v portfoliu zajistí pivovaru prosperitu.

Jedno pivo a dost? Přesně tohle mě včera napadlo, když jsem v hotelovém pokoji v centru Toronta popíjel ležák z místního minipivovaru, který vaří český sládek se zkušeností i z Prazdroje Marek Mikunda. Ležák dobré chuti vařený jednormutem chmelený napůl českých a německým chmelem. Pivo v půllitrové zelené plechovce.


A proč mě to napadlo? Právě ta plechovka je jediná inovace pivovaru Steam Whistle(web ZDE), s kterou za poslední dobu přišli. A přitom pivovar roste závratným tempem. Je to sice podle místních zvyklostí stále ještě minipivovar, ale letos nejspíš přesáhne hranici 40 tisíc hektolitrů výstavu piva. Předloni, když jsem se tam byl podívat, vařil téměř o polovinu méně. A vzhledem k tomu, že nový obal, tedy plechovka, otevřel tomuto pivovaru trh mimo Ontario, dá se předpokládat další růst.


Jak to tak tedy vypadá, k prosperitě stačí pivovaru jedno jediné pivo a šikovný marketing? Myslíte, že by se to uchytilo i u nás?


PS: Pokud se někdy dostanete do Toronta, není problém pivovar Steam Whistle najít. Je na dohled od nejvyšší návštěvnické věže na světě, CN Tower, jinak to dominanty tohoto velkoměsta.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 01.08.2008 12:17 Komentovat
jeden druh hroch01.08.2008 12:17
Ještě jsem si vzpoměl. před lety cca 5ti mě říkal kamarád, který servisuje linky na KEG...
rozdílný zákazník hroch01.08.2008 09:15
Hlavní rozdíl bude v rozdílu v restauracích. U nás většina restaurací jen jeden pivovar...
Vyhledávání