úvod
homepage

Komentáře

článku: Saflager S-189

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

S-23, (Zdeněk, 23.08.2008 13:16) celé vlákno | reagovat
Vařím ze sladu a cizí příchutě necítím, ale mám problém s tlakem při ležení.
Kvasím při 11°-12°C, při 4,5% zbytkového cukru suduju a ještě 3-4 dny to nechám při teplotě asi 11°C pak teplotu stáhnu na 2°C. Po 4-5 týdnech má pivo malej tlak a málo pění, takže se skoro nedá pít.Další várku jsem nechal ležet při 6°C a byl ten samej problém. Když jsem používal svrchní kvasinky tak s nimi problém nebyl.Při kolika stupních mám nechat pivo ležet aby se dostatečně natlakovalo?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání