úvod
homepage

Komentáře

článku: Z etikety Žateckého piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

FAlsovani piva?, (Honza Kočka, 21.07.2008 12:26) celé vlákno | reagovat
To by me teda zajimalo, jak se tehda dalo pivo falsovat:) Necetl jsem nekdo nekdy neco o teto historii?
Re: FAlsovani piva?, (Stanislav Jakoubek, 21.07.2008 12:57) celé vlákno | reagovat
třeba jsou HGB, CKT a podobné technologické výstřelky daleko staršího data, než si myslíme :-))
Re: FAlsovani piva?, (Roman Holoubek, 21.07.2008 16:17) celé vlákno | reagovat
Honzo, tehdy se také pivo ředilo (jen jej neuměli dosytit), tehdy se také používaly náhražky, jak sladu, tak i chmele (rčení o vaření piva z březových košťat se zakládá na pravdě), tehdy ale, především díky neznalostem z mikrobiologie, pivo často zkyslo, pokud to nebylo moc, tak jej prodávali, pokud ano, nařezali s jinou várkou a zkusili dál prodávat, atd.
Zajímavá knížka nejen na toto téma je například Blahoslavený sládek od Josefa Staňka.
Re: Re: FAlsovani piva?, (Honza Kočka, 21.07.2008 16:31) celé vlákno | reagovat
me se jen nezda, ze by v te dobe uz znali chmel. V BAbylonu a pred Kristem. A jak vubec v te dobe pivo "vypadalo"?

Ale to rezani kyleseho s novym si umim predstavit:)
Re: Re: Re: FAlsovani piva?, (Roman Holoubek, 21.07.2008 17:29) celé vlákno | reagovat
Jo promiň, neuvědomil jsem si, že se jedná až o tak dalekou historii. Myslel jsem tím historii v Evropě v období méně dávném :-)

No tehdy se především "pivo" ochucovalo (konzervovalo) různými druhy ovoce, například fíkové pivo a přidávaly se do něj různé bylinky s týmž významem.
Re: Re: Re: Re: FAlsovani piva?, (Martin Jarošek, 22.07.2008 13:46) celé vlákno | reagovat
Já bych prznitele piva s gustem utopil v jejich vlastním produktu. Obzvlášť v kádi s Gambrinusem nebo Krušovicemi by byla smrt obzvláště trýznivá
Vyhledávání