Komentáře
článku: Z etikety Žateckého piva
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
To by me teda zajimalo, jak se tehda dalo pivo falsovat:) Necetl jsem nekdo nekdy neco o teto historii?
třeba jsou HGB, CKT a podobné technologické výstřelky daleko staršího data, než si myslíme :-))
Honzo, tehdy se také pivo ředilo (jen jej neuměli dosytit), tehdy se také používaly náhražky, jak sladu, tak i chmele (rčení o vaření piva z březových košťat se zakládá na pravdě), tehdy ale, především díky neznalostem z mikrobiologie, pivo často zkyslo, pokud to nebylo moc, tak jej prodávali, pokud ano, nařezali s jinou várkou a zkusili dál prodávat, atd.
Zajímavá knížka nejen na toto téma je například Blahoslavený sládek od Josefa Staňka.
Zajímavá knížka nejen na toto téma je například Blahoslavený sládek od Josefa Staňka.
me se jen nezda, ze by v te dobe uz znali chmel. V BAbylonu a pred Kristem. A jak vubec v te dobe pivo "vypadalo"?
Ale to rezani kyleseho s novym si umim predstavit:)
Ale to rezani kyleseho s novym si umim predstavit:)
Jo promiň, neuvědomil jsem si, že se jedná až o tak dalekou historii. Myslel jsem tím historii v Evropě v období méně dávném :-)
No tehdy se především "pivo" ochucovalo (konzervovalo) různými druhy ovoce, například fíkové pivo a přidávaly se do něj různé bylinky s týmž významem.
No tehdy se především "pivo" ochucovalo (konzervovalo) různými druhy ovoce, například fíkové pivo a přidávaly se do něj různé bylinky s týmž významem.
Já bych prznitele piva s gustem utopil v jejich vlastním produktu. Obzvlášť v kádi s Gambrinusem nebo Krušovicemi by byla smrt obzvláště trýznivá
Vyhledávání