úvod
homepage

Komentáře

článku: Kdo komu co platí?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zbytečný ideologický plk, (Weetek, 14.07.2008 13:51) celé vlákno | reagovat
Připadá mi fascinující, jak někteří lidé, sdružení okolo současného hradního pána, dokážou nacpat svoji modroptáčnickou ideologii do čehokoliv. V tomto případě do jinak dosti nenápaditého blogu o jinak nepochybně vydařených pivních slavnostech ve Strakonicích.
Ničím nepodložená a nevyargumentovaná floskule, že "Budvar se měl prodat dávno", se dá ještě vysvětlit. V momentálně vládnoucí straně holt dospěla do funkcí generace dravečků, kteří znají heroickou dobu privatizačních dobrodružství z 90. let jen z vyprávění starších spolustraníků, ale přesto by rádi něco taky trhli. Chápu, těsně po volbách nasmlouvané leasingy a hypotéky je třeba mořit.
Zábavný mi ale přijde argumentační veletoč na téma městského pivovaru ve Strakonicích. Autor na jedné straně přiznává, že pivovar funguje, vaří dobré pivo a jednou do roka uspořádá prima slavnosti. Jinými slovy, nachází se ve stavu, který mu umožňuje dobrou existenci a dává reálnou šanci na přežití. Na druhou stranu ovšem pléduje pro jeho okamžité odprodání, byť je možné, cituji "že by pivovar možná zavřel. Takový už je život. Co se neudrží, má skončit."
Jinými slovy, zlikvidujme současný vyhovující stav a vydejme pivovar do situace, která mu možná přežití nezajistí. Dává to smysl? Možná na Hradě. Tak je i Země placatá a globální teplota klesá.
Omlouvám se, že jsou mé narážky po výtce politické, ale jak se říká, "on si začal". Kdyby nám pan Jakl chtěl sdělit, že byl ve Strakonicích na pivovarských slavnostech a líbilo se mu tam, ani nepípnu. to jeho všeználkovské chvástání, jak to o té desítce říkal už dávno, bych mu odpustil. Asi nemoc z povolání ve službách pána, co všechno vždycky taky ví nejlíp. Pokud ale dvě třetiny blogu tvoří ideologická vata, jevící se jako dokonalý žvást, nemám k jízlivé ironii daleko.
Je fakt, že po delší době stagnace se tu zase pořádně rozproudila diskuse. Co dříve obstaral Kvapil, zvládnul v okurkové sezóně Jakl. I tak bych se přimlouval, aby podobné agitky a ideologické šplechty příště podléhaly nějaké redakční úpravě. Na webu o pivu nemám skutečně potřebu číst si podobné výlevy.

Re: Zbytečný ideologický plk, (Jiří Kaňa, 14.07.2008 14:34) celé vlákno | reagovat
Já si myslím, že od toho je to blog, aby tam pisatel "propašoval" své vidění světa. A na čtenářích pak je, aby ho za to sjeli nebo poplácali po ramenou, pokud to v nich vzbudí nějaké emoce.
Vyhledávání