úvod
homepage

Komentáře

článku: Kdo komu co platí?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pokřivené dotace a iluze trhu, (Martin Jarošek, 14.07.2008 12:28) celé vlákno | reagovat
O jakémsi automatickém fungování trhu, který na rozdíl od socialistického plánování funguje byli přesvědčeni ti největší liberální idealisté snad až do konce 90. let.Ve skutečnosti je většina věcí centrálně ovládána, institucí působících v evidentní zóně škodlivosti je více než za bolševika, tam se ubere, tam se přidá a tomu masrasmu se snad žertem říká tržní hospodářství. Takto já ze svých daní sponzoruji nefachčenky, narkomany a co by ateista i nenasytné církve,o zbytečných politických stranách, které jsou bohatě živeny ze státního rozpočtu ani nemluvě.Proto pragmaticky tvrdím:Vše, co prospěje rozvoji poctivého českého piva je vítáno!
Re: Pokřivené dotace a iluze trhu, (kýla, 14.07.2008 15:10) celé vlákno | reagovat
Pane Jarošku. Tržní "masrasmus", jak říkáte, to je podle mého názoru právě to, co se dělo a děje kolem strakonického pivovaru. To je právě to, co se mně konkrétně tedy nelíbí. Jinak - i já fandím velmi rozvoji českého piva, ale nemohu jako vy říct, že pro jeho rozvoj je vítáno úplně vše. Náklady ve Strakonicích potřebné k současnému fungování akciové společnosti v pivovaru nedohlédnete. A já prostě jen tvrdím, že i bez nákladů města a občanů Strakonic by pivovar v soukromých rukou fungoval lépe. Jako funguje celá řada malých pivovarů v republice a nepotřebuje k tomu městskou pomoc. To je vše.
Re: Re: Pokřivené dotace a iluze trhu, (antihnusák, 14.07.2008 15:28) celé vlákno | reagovat
třeba ty pivovary, které ke svému fungování nepotřebují městskou kasu, ale peníze bůhvíodkud prostřednictvím KBG...
Re: Re: Pokřivené dotace a iluze trhu, (Martin Jarošek, 15.07.2008 16:57) celé vlákno | reagovat
Upřímně řečeno, moc nám těch malých nezávislých a úspěšných pivovarů u nás nezbylo.Myslím si, že případná pomoc tradičním podnikům ze strany státu by byla užitečnější než kupříkladu miliardové "investiční pobídky" do asijských firem na našem území.
Vyhledávání