úvod
homepage

Komentáře

článku: Kdo komu co platí?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

A k tomu ještě strakoničtí občané ..........., (Kýla, 14.07.2008 11:25) celé vlákno | reagovat
Ano pane Kaňo. A k těm všem obludnostem a řetězícímu se pokřivování ekonomických vztahů se ještě přidávají strakoničtí občané. Rozhodli se, že mi budou hradit část ceny (dávat na pivo), když jejich pivo budu pít. Forem, jakými to dělají, je celá řada. Nevíte například, zda ve Strakonicích mají nájemci hospod v objektech města stále v podmínkách nájmu čepovat strakonické pivo, čímž se naopak obec logicky smiřuje s nižším nájmem? To jen abych naznačil jednu z nepřímých metod, jak mi milí strakoničtí občané na pití jejich piva přispívají. A proč je vůbec podle Vás špatné rovné tržní podmínky bránit? To je lepší se na to vykašlat? Víte - abych pravdu řekl - vůbec nerozumím tomu, co vlastně chcete svými příklady ve spojitosti s "obecním podnikáním ve Strakonicích" říct. Uniká mi smysl Vašeho sdělení.
Re: A k tomu ještě strakoničtí občané ..........., (Jiří Kaňa, 14.07.2008 12:07) celé vlákno | reagovat
1. "Nevíte například..." To jsem opravdu nevěděl. Díky za naznačení mechanismů, jakými to taky může fungovat. Řekl bych, že to je otázka priorit obce. A myslím, že je správné do toho trochu zarýt, třeba se občané zamyslí nad tím, proč a jestli vůbec jim to takhle vyhovuje.

2. "A proč je vůbec podle Vás špatné rovné tržní podmínky bránit?" To někde tvrdím??? Jen jsem chtěl poukázat na to, že problém není jen u eráru a že je toho víc.
Nijak mi taky z mého textíku nevyplývá, že je lepší se na to vykašlat.

3. Co chci říct? Zaujala mě zmínka o pokřivení trhu, tak jsem si vzpomněl na jiné přípdy a dal to sem. Tolik tedy i k souvislosti se situací ve Strakonicích.

Tohle neměla být polemika, to jenom podnět k dalšímu zamyšlení. Je to jenom "blbej blog". Vlastně si myslím, že vůbec nejsme ve při...
Re: A k tomu ještě strakoničtí občané ..........., (emu, 14.07.2008 12:59) celé vlákno | reagovat
I kdyby to tak bylo s těma hospodama, pořád budu přispívat na pivo takhle, než přispívat nadnárodním koncernům k jejich megaziskům, které odvádějí mimo republiku.
Pořád mi to vychází lépe, když peníze z piva zůstanou ve městě, i kdyby v pivovaru pracovalo pár lidí navíc, než když se pivovar bouchne z pár milionů někomu, kdo to pak prodá Heinekenu, který pivovar ve městě zavře (zrušená pracovní místa...) a bude tam vozit břečku z Krušovic a odvádět zisky z europiva daleko mimo Strakonice...
Tak co je lepší, jaká varianta?
Doufám že vám ta neviditelná ruka trhu jednou pořádně nafackuje...
12
Vyhledávání