Komentáře
článku: Hobby Mikropivovar 20 - varna
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Zdravím, vařím v 60 L brutaru (topím dřevem) a přelité je to nádobkou za chvilku; není to až tak pracné.. i když celkem vaření zabere celý den..
Ahoj, taky sem přemýšlel o topení dřevem, ale nedokázal sem vyřešit udržení konstantní teploty při prodlevě. Jak to prosím řešíš?
Nelámu si s tím hlavu :-) Např při mnižší cukrotvorné prodlevě (30 minut) vyhřeju na 65°C, vyhrabu žhavé (pokud zbylo - časem topení přejde do krve a odhadneš kolik dřeva ještě přiložit na určitou teplotu), přikryju poklicí - teplota klesne tak o 2 max 3°C - je vyřátá i vyzdívka kolem a přece jen cca 30L chladne dost pomalu.. cukří to bezvadně..
Oprava: ne v brutaru, ale v 60L kotli, takový co se požíval na zabíjačky či na prádlo.
Vyhledávání