Komentáře
článku: Hobby Mikropivovar 20 - varna
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Nápad na relizaci varny s velkokapacitním kotlem považuji za velmi rozumný.
Sám jsem se touto myšlenkou také zabýval,
uvažoval jsem ovšem s 200 l.
Při první degustaci /32 degustátorů, kamarádů/
mě k tomu i dost nutili.
Pravda je, že i u ostatních technologií jsem vždy přemlouván, abych to dělal ve velkém.
Dokonce bych to měl možnost i kde realizovat.
Nechávám to ale mladším, mé celoživotní hobby i práce je mikroelektronika a u toho také asi již zůstanu.
Práce s tak velkou várkou je již dost náročná,
řekl bych dokonce dost velká dřina.
Sám jsem se touto myšlenkou také zabýval,
uvažoval jsem ovšem s 200 l.
Při první degustaci /32 degustátorů, kamarádů/
mě k tomu i dost nutili.
Pravda je, že i u ostatních technologií jsem vždy přemlouván, abych to dělal ve velkém.
Dokonce bych to měl možnost i kde realizovat.
Nechávám to ale mladším, mé celoživotní hobby i práce je mikroelektronika a u toho také asi již zůstanu.
Práce s tak velkou várkou je již dost náročná,
řekl bych dokonce dost velká dřina.
1 | 2 |
Vyhledávání
Manipulace s dílem do scezovací nádoby dva smaltované hrnce 12 a 16litrů. Je pravda že si člověk zaposiluje. Je to opravdu hraniční velikost na ruční přelévání. Hraniční je i chlazení. Když po chmelovaru čekám na sednutí chmelového mláta, a stočím opatrně velmi pomalu tak se postupně sníží teplota mladiny na 75st.C a pak používám scezovací nádobu bez scezovacího dna a průtočný šnek v nádobě s vodou a ledem, v mražáku vyrobím pět kostek 4kg ledu a vychladí mladinu z 75st.C na 15st. celé stáčení sladiny a chlazení trvá 2hodiny.