úvod
homepage

Komentáře

článku: Hobby Mikropivovar 20 - varna

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

úskalí 50litrů, (hroch, 14.07.2008 09:34) celé vlákno | reagovat
Já vařím ve velkokuchyňském kotli s maximální hladinou 80litrů, tedy maximálně 60litrů. Kotel je elektro s vodní vložkou a přetlakovým ventilem. Odběr proudu je 17A na jednu fázi při maximálním výkonu. Když si pohlídám aby nezaplo topení bytu můžu vařit pivo. 3fázový motorový jistič 16A vydrží 15minut maximálního výkonu kotle než vypne tepelná pojistka jističe. Maximální výkon za celou dobu varného procesu potřebuji 10minut na ohřátí vystírací vody a pak vždy pět minut při zvyšování teploty.
Manipulace s dílem do scezovací nádoby dva smaltované hrnce 12 a 16litrů. Je pravda že si člověk zaposiluje. Je to opravdu hraniční velikost na ruční přelévání. Hraniční je i chlazení. Když po chmelovaru čekám na sednutí chmelového mláta, a stočím opatrně velmi pomalu tak se postupně sníží teplota mladiny na 75st.C a pak používám scezovací nádobu bez scezovacího dna a průtočný šnek v nádobě s vodou a ledem, v mražáku vyrobím pět kostek 4kg ledu a vychladí mladinu z 75st.C na 15st. celé stáčení sladiny a chlazení trvá 2hodiny.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání