úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovary, pivovary, dobré pivko dáváte!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Zázvorové pivo, (Jiri.J, 11.07.2008 12:05) celé vlákno | reagovat
Pravda pravdoucí. Pivo od Radomila Patáka je skutečně vynikající. Zhruba před rokem jsme jej měli možnost navštívit a popít jeho skvělé pivo přímo u něj v "pivovaře". Zde člověk může vidět, jak bez superdrahého zařízení lze uvařit něco tak lahodného jako Kněžihorské pivo.
Musím přiznat, že jsme byli tehdy mimořádně překvapeni, tedy samozřejmě, že mile.
Ono zázvorové taky není dochucené žádnými esencemi, ale opravdovým čerstvým zázvorem. Podobně jako Martin Jarošek musím složit tomuto pivu poklonu. Vynikající, chuťově skvěle vybalancované a harmonické.

Re: Zázvorové pivo, (Honza Kočka, 11.07.2008 12:07) celé vlákno | reagovat
Tak to tam asi musim jet vyzkouset. Zatim mi zazvor v pivo prilis neocaroval. Treba toto bude prvni vyjimka:)
Re: Re: Zázvorové pivo, (Jiri.J, 11.07.2008 13:19) celé vlákno | reagovat
Honzo, mě taky ne, ale tohle je skutečně vyjímka. Co jsem zatím měl u nás v ČR tak hrůza. Toto pivo mělo ale jen lehounký svěží štiplavý nádech zázvoru, mírné aroma po citusech, bohatě kvasničné. Čerstvé, svěží. Pili jsme je přímo u p. Patáka doma z čerstvého sudu. Zázvor dává přímo do sudu, nakrájený na kolečka (prý má přesně "vychytané" kolik ho tam má dát, aby pivo bylo OK)
Re: Re: Re: Zázvorové pivo, (Moro, 20.07.2008 21:50) celé vlákno | reagovat
A snad jen - Kněžihorské je běžně na čepu i v Kyjově v podniku s názvem Colour Bar ....
Re: Re: Zázvorové pivo, (Moro, 20.07.2008 21:42) celé vlákno | reagovat
Pánové,
mohu se pochlubit tím, že jsem s Radkem Patákem pivo osobně vařil. Jeho zázvorové není opravdu žádnou náhražkou čehokoli a je to pocticě udělané tak, jak se zde píše. Pokud vás to zajímá, tak Radek hodlá vařit i pšeničné (naprosto nestydatě se přiznám, že na můj popud a s mojí spoluprací) a náš na pivovary chudinký okres Hodonín má konečně něco, co jinde nemají.....
Vyhledávání