úvod
homepage

Komentáře

článku: 13. Den Postřižinského piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Piva s esencí, (Weetek, 10.07.2008 10:55) celé vlákno | reagovat
Jakpak chutnal ten medový a jahodový speciál? Medových piv, i s přídavkem skutečného medu, je celkem hodně, ale marně pátrám v paměti po pivu jahodovém. Ani v Belgii, pravlasti podobných pivních chutí, není tuším jahodová příchuť moc běžná.
Na nedávných pivovarských slavnostech v Malém Rohozci se vytasili s pivem malinovým a přestože bylo skoro určitě vyrobeno taky s pomocí esence, připadalo mi chuťově docela zakímavé a soudě podle fronty u (jediného) výčepu, svoje fandy si našlo.
Re: Piva s esencí, (Honza Kočka, 10.07.2008 11:02) celé vlákno | reagovat
Vlastne jedine jahodove pivo jsem pil z pivovaru Huyghe v Melle v BElgii. Delali ho na jejich psenici. Take by me zajimalo, jak chutnalo v Nymburce...
Re: Re: Piva s esencí, (emui, 10.07.2008 11:08) celé vlákno | reagovat
Já ho pil, chutnalo dobře, mně teda moc dobře, ale nevím jak jinak to mám popsat, nejsem Petr Žalio, i ostatní lidi co to tam ochunali si ho celkem chválili, jahodová příchuť se mi zdála jako celkem vhodná, mně třeba přišlo lepší než třeba třešňové od Krkonošského medvěda. ;-)
Hodnoceni clanku, (Honza Kočka, 09.07.2008 19:12) celé vlákno | reagovat
Tak jsme vratili hodnocnei clanku. To se vam objevi u registrovanych ctenaru po zalogovani. Hodnoti se jako ve skole 1-5, kde 1 je nejlepsi.
výborné pivečko, (stofko jaro, 05.07.2008 15:54) celé vlákno | reagovat
Zdravím Vás, dávno som sa neozval,ale ked sa jedná o pivko dobré sice Postřižinské pijem občas flaškové,čepované som nemal možnost, ale zachvilu budem byvat v Jirkove tak bude skorej možnost s pozdravom Jaro
postriziny, (imrich agh, 03.07.2008 21:33) celé vlákno | reagovat
co je lepsi pivo.Polaban alebo Postriziny
Re: postriziny, (Tomáš Kroupa, 04.07.2008 23:26) celé vlákno | reagovat
To jako jméno? Výňatek z článku s rozhovorem s ředitelem:
Do Pivovaru Nymburk přišel Pavel Benák v roce 1985 jako ekonom a pracoval v něm v této funkci deset let. V roce 1995 se stal obchodním ředitelem skupiny Pivovarů Bohemia Praha, do níž se nymburský pivovar začlenil začátkem 90. let. Ve skupině se několikrát měnili akcionáři a Benák od ní odkoupil nejdřív Pivovar Nymburk jako samostatnou firmu a v roce 2000 pak i veškerý movitý a nemovitý majetek, který měl pivovar do té doby v pronájmu. A začal pracovat na změnách. Fenomén Postřižin „Naše pivo se dřív jmenovalo Polaban, jenže když jsme někam přišli a řekli, že nabízíme Polaban z Nymburka, tak si vybavili tak nejspíš fotbalový klub. Jinde zase reagovali tak, že určitě bereme vodu z Labe, takže něco takového nechtějí. Tak jsme hledali nový název a Postřižinské pivo se nabídlo téměř samo,“ vzpomíná Benák.

Souhlasím, Postřižinské je lepší... :-)
Dobré to bylo, kvasnicové mňam, (Jindra, 03.07.2008 15:02) celé vlákno | reagovat
Už se těším na příští slavnosti. Jen historická mašinka, kdyby jezdila dřív, aby se stíhala prohlídka :-)
Re: Dobré to bylo, kvasnicové mňam, (Tomáš Kroupa, 03.07.2008 15:18) celé vlákno | reagovat
Informoval jsem se dopředu v pivovaře o době trvání prohlídek - 9:00-11:30. Byly ale až do jedné, takže se to dalo stihnout i po příjezdu vláčku. Na to se ale nedá spoléhat...
Vyhledávání