úvod
homepage

Komentáře

článku: Zkoušejme nové chutě! Třeba v Hradci

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Na pivo kousek od Hradce Králové, (tiruz, 02.07.2008 13:31) celé vlákno | reagovat
Milane,Milane – o pivu akorát tak žvanit, ale kde nic tu nic.Pivo se nedá nikde koupit, stánek s pivovarem v rohu recepce jak na výstavišti.U něho sládek bez piva.To jsou ti sládci profesionálové.Proč profesionálové?KONEČNĚ totiž byl vyhozen sládek Balounek-profesionální vařič piva z Bělče nad Orlicí – od Hušků.Konečně po tolika letech se tam zase začalo vařit pivo jako před Balounkem.S novým startem jim tam soce pomáhal Karel Nohejl(dělal na varně v Hradeckém pivovaru) ale dnes ho tam vaří družka majitele Josefa Voltra.Nevím v čem je vyučená, ale v pivovarském řemesle asi ne a Josef Voltr je taky jenom zámečník.Ale to pivo- klobouk dolů.Tam by jsi měl Milane Rambousku zajet a Pepa Balounek připlazit.Jděte se k té paní naučit vařit pivo a všem ostatním doporučuji návštěvu U Hušků-u jenoho nezůstane.Za to ručím.
Re: Na pivo kousek od Hradce Králové, (, 05.05.2010 18:42) celé vlákno | reagovat
nemyslim si, ze by se p. Rambousek musel ucit varit pivo od nejake zenske, ktera k tomu prisla jako slepy k houslim. On svoje remeslo umi dostatecne dobre
Rambousek-svéráz národního pivovarstva, (Luboš, 03.07.2008 18:17) celé vlákno | reagovat
Byl jsem u "Rambouska" ještě ve starých prostorech. Je to svérázný muž, vaří skvělé věci, je perfekcionalista a hodinář piva. Jenže jeho pivo se nedá koupit, nedá se degustovat a pokud se někde objeví soudek nebo lahvička, není to o vaření piva, ale o navození chutí, které nebudou uspokojeny. Kaštany ze Slovinska a Itálie dělají své, také dýňové pivo má zajímavé podtexty a pivo z egyptských fíků je také zajímavé. Experimentátor, dobrý povídač o řemesle, ale na trhu skoro nikde. Držím palce k rozběhu větších várek, nemyslet jen na kšeft. I když i tím je člověk především živ...
otevírací doba, (tomas, 27.06.2008 12:20) celé vlákno | reagovat
Tam existuje nějaký stabilně otevřený výčep? Myslel jsem , že se tam vaří jen na zakázku.
Re: otevírací doba, (Tomáš Kroupa, 02.07.2008 08:00) celé vlákno | reagovat
Bohužel - vzhledem k mizivému výstavu výčep není možný a jedná se opravdu stále o vaření piva na zakázku. A sotva se to kdy změní... Převeliká škoda, takhle mrhat svým uměním. Ale zase lepší něco, než nic...
Chilli, (Petr Buriánek, 27.06.2008 12:46) celé vlákno | reagovat
Chilli pivo měli, jestli se nepletu, loni koncem listopadu v Pivovarském domě. Vcelku povedené.
Med, (Tomáš Kroupa, 27.06.2008 10:51) celé vlákno | reagovat
Kaštanový med se dováží ze zahraničí, je opravdu z kaštanů z kaštanového háje, který se pěstuje právě kvůli medu. Tamní včelky ani jiný pyl neznají. Měl jsem možnost ochutnat, med je velmi zajímavý - málo sladký, nahořklý. Pivo z něj báječné.
Vyhledávání