úvod
homepage

Zkoušejme nové chutě! Třeba v Hradci vytisknout článek

Přidáno: 25. června 2008  •  Autor: Ladislav Jakl
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3206x

Mikropivovar Milana Bambouska v Hradci Králové nabízí opravdové speciality.

Hola, nevíte někdo, co to je kaštanový med? Nebo snad existuje jakýsi medový kaštan? Fakt nevím. Zato vím, že tutově existuje kaštanomedové pivo. Vyrábí ho pan Rambousek v Hradci Králové.


V Hradci se povedlo veliké dílo. Teda, už na první pohled to stálo fůru peněz, ale vypadá to impozantně. Zchátralou budovu bývalého městského pivovaru nakonec nezbourali ale za velikých nákladů zrekonstruovali a propojili s městem, které tak získalo originálně působící náměstíčko, na němž z bývalých hospodářských stavení dnes svítí kanceláře krajského úřadu, ale také obchodní prostory, kavárna, výstavní prostory, výtvarnická škola. Komplexu říkají poněkud kostrbatě Regioncetrum Nový pivovar.A do suterénních prostor přestěhoval svůj vyhlášený mikropivovar Milan Rambousek. Ten vaří své originální speciály už šest let a jeho pivo se stalo mezi znalci pojmem.


Pivovar je dnes umístěn v prosklené kukani o rozměru předsíně rodinného domku, návštěvníci Regioncentra mají před očima celý provoz. Prémiovým produktem je Eliščino královské pivo, tmavá šestnáctka plné a bohaté chuti ve všech složitých odstínech.Na fajnšmekrovinách si pan Rambousek zakládá. A tak jsem si od něj teď odvezl právě tu nahoře zmíněnou kaštanomedovou třináctku, v krásných lahvích v patentním uzávěrem. Žádný sladký cecek, naopak, vyvážené, přiměřeně řízné pivo to je. A to prý není všechno, zrovna v těchto dnech se chystá vytvořit opravdovou specialitu: pivo obohacené macerováním pálivých papriček. Zní to kuriózně, ale milí pivaři, je třeba odhodit předsudky a zkoušet nové chutě! Něco se ujme, něco ne.


Návštěvu u Rambouska vám rozhodně doporučuji. Třeba budete mít štěstí a pivo vám natočí jeho dcera Michala, hotová krev a mlíko. Sice v Praze koketuje se studiem žurnalistiky (o tatínkově pivovaru napsala krásnou ročníkovou práci), ale i tak myslím že za pípou jí to sluší víc než u klávesnice počítače. Ostatně komu ne. Proto dopisuju tuto svou dnešní zprávu a jdu na pivo.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 7 komentářů, poslední komentář: 05.05.2010 18:42 Komentovat
Re: Na pivo kousek od Hradce Králové 05.05.2010 18:42
nemyslim si, ze by se p. Rambousek musel ucit varit pivo od nejake zenske, ktera k tomu prisla...
Rambousek-svéráz národního pivovarstva Luboš03.07.2008 18:17
Byl jsem u "Rambouska" ještě ve starých prostorech. Je to svérázný muž, vaří skvělé...
Na pivo kousek od Hradce Králové tiruz02.07.2008 13:31
Milane,Milane – o pivu akorát tak žvanit, ale kde nic tu nic.Pivo se nedá nikde koupit,...
Re: otevírací doba Tomáš Kroupa02.07.2008 08:00
Bohužel - vzhledem k mizivému výstavu výčep není možný a jedná se opravdu stále o...
Chilli Petr Buriánek27.06.2008 12:46
Chilli pivo měli, jestli se nepletu, loni koncem listopadu v Pivovarském domě. Vcelku povedené.
otevírací doba tomas27.06.2008 12:20
Tam existuje nějaký stabilně otevřený výčep? Myslel jsem , že se tam vaří jen na zakázku.
Med Tomáš Kroupa27.06.2008 10:51
Kaštanový med se dováží ze zahraničí, je opravdu z kaštanů z kaštanového háje, který...
Vyhledávání