Komentáře
článku: Piva z Varnsdorfu
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ač geniální stout, v Brně se setkal poněkud s nepochopením. Lidi podle všeho odrazovala především nízká pěna. Na vině je v tomto případě sklo, do kterého bylo pivo servírováno. Klasický britská pinta, kterou jsme si donesli my byla vyhovující a vysoce estetická. Naproti tomu půllitr na Budvar, kde je pivo načepováno po rysku, s pěnou cca 0,5cm, nepůsobí skutečně nějak lákavě. Ale jednu výhodu to mělo, téměř celý závoz jsme mohli vypít my:-))
kdyby pěna byla nízká, nebylo by to tak špatný... ale pěna byla řekněme žádná (aspoň v mém případě)... měl jsem jen malé pivo bez pěny a mé hodnocení tak nedopadlo moc dobře (oproti tomu Beamish stout přelitý z plechovky měl pěnu jako jemný krém, taxi představuju vizuální dojem ze stoutu...)
ovšem nejsem odborník, pouhý laik a ochutnávač :-)
ovšem nejsem odborník, pouhý laik a ochutnávač :-)
Problém je ve sklenici, ne v pěně. Pokud se Stout točí do kríglu na ležák, tak jak to bohužel proběhlo na Flédě, tak je logické že pěna nebude. Je třeba pivo natočit do stoutových sklenic. My jsme si je naštěstí přinesli, takže jsme měli pěknou, olejnatou tmavě hnědě čokoládovou pěnu, tak jak je běžná v Anglii a Irsku.
Nelze však srovnávat pěnu Beamish Stout z plechovky, protože uvnitř plechovky je petarda naplněná dusíkem, která při otevření exploduje a do piva vypustí onen dusík, který vytvoří krémově hebkou bohatou pěnu. Jedná se o zcela jinou záležitost.
Nelze však srovnávat pěnu Beamish Stout z plechovky, protože uvnitř plechovky je petarda naplněná dusíkem, která při otevření exploduje a do piva vypustí onen dusík, který vytvoří krémově hebkou bohatou pěnu. Jedná se o zcela jinou záležitost.
ok, srovnával jsem nesrovnatelné, uznávám... nicméně rozpačitý dojem ze stoutu od Kocoura mi to nezmění...
Vyhledávání