úvod
homepage

Komentáře

článku: Piva z Varnsdorfu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Stout v Brně, (Jiri.J, 15.05.2008 12:06) celé vlákno | reagovat
Ač geniální stout, v Brně se setkal poněkud s nepochopením. Lidi podle všeho odrazovala především nízká pěna. Na vině je v tomto případě sklo, do kterého bylo pivo servírováno. Klasický britská pinta, kterou jsme si donesli my byla vyhovující a vysoce estetická. Naproti tomu půllitr na Budvar, kde je pivo načepováno po rysku, s pěnou cca 0,5cm, nepůsobí skutečně nějak lákavě. Ale jednu výhodu to mělo, téměř celý závoz jsme mohli vypít my:-))
Re: Stout v Brně, (Dwarf, 24.05.2008 13:02) celé vlákno | reagovat
kdyby pěna byla nízká, nebylo by to tak špatný... ale pěna byla řekněme žádná (aspoň v mém případě)... měl jsem jen malé pivo bez pěny a mé hodnocení tak nedopadlo moc dobře (oproti tomu Beamish stout přelitý z plechovky měl pěnu jako jemný krém, taxi představuju vizuální dojem ze stoutu...)

ovšem nejsem odborník, pouhý laik a ochutnávač :-)
Re: Re: Stout v Brně, (Petr Žalio, 27.05.2008 10:41) celé vlákno | reagovat
Problém je ve sklenici, ne v pěně. Pokud se Stout točí do kríglu na ležák, tak jak to bohužel proběhlo na Flédě, tak je logické že pěna nebude. Je třeba pivo natočit do stoutových sklenic. My jsme si je naštěstí přinesli, takže jsme měli pěknou, olejnatou tmavě hnědě čokoládovou pěnu, tak jak je běžná v Anglii a Irsku.
Nelze však srovnávat pěnu Beamish Stout z plechovky, protože uvnitř plechovky je petarda naplněná dusíkem, která při otevření exploduje a do piva vypustí onen dusík, který vytvoří krémově hebkou bohatou pěnu. Jedná se o zcela jinou záležitost.
Re: Re: Re: Stout v Brně, (Dwarf, 27.05.2008 11:23) celé vlákno | reagovat
ok, srovnával jsem nesrovnatelné, uznávám... nicméně rozpačitý dojem ze stoutu od Kocoura mi to nezmění...
Vyhledávání