Vážený pane Kočko, reaguji na Váš komentář, že nová směrnice pro označení "České pivo" neurčuje metodu rmutování. Nevím, jakou směrnici máte na mysli, předpokládám však, že se jedná o žádost o zápis o ochraně zeměpisného označení "České pivo", která byla zveřejněna v úředním věstníku Evropské unie 23. 1. 2008. V této žádosti je metoda rmutování zdůrazněna třikrát:
bod 4.2 Popis: ... "Výroba Českého piva je pozoruhodná díky užití dekokční metody rmutovacího procesu, ..."
bod 4.3 Zeměpisná oblast: ..."Po staletí se zde ... vaří ... pivo stále stejným výrobním postupem, který je charakterizován dekokční metodou rmutovacího procesu, ..."
bod 4.5 Způsob produkce: ... "Vlastní proces rmutování probíhá dekokčním jedno až třírmutovým způsobem; nepoužívá se infuzní způsob rmutování. ..."
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
bod 4.2 Popis: ... "Výroba Českého piva je pozoruhodná díky užití dekokční metody rmutovacího procesu, ..."
bod 4.3 Zeměpisná oblast: ..."Po staletí se zde ... vaří ... pivo stále stejným výrobním postupem, který je charakterizován dekokční metodou rmutovacího procesu, ..."
bod 4.5 Způsob produkce: ... "Vlastní proces rmutování probíhá dekokčním jedno až třírmutovým způsobem; nepoužívá se infuzní způsob rmutování. ..."