úvod
homepage

Komentáře

článku: Pitelnost piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zajimave, (Ludwig, 20.04.2008 09:47) celé vlákno | reagovat
Uz jsem pred par dnama chtel reagovat na tenhle clanek.
Pojem "pitelnost" piva se v CR (mam pocit) nejak moc nepouziva.
Nemci na to maji vyraz "Süffig,süffigkeit" a USA pivari tomu rikaji myslim "Drinkability" (bez zaruky, english neumim) Tyhle vyrazy jsou velice casto k nalezeni na ruznych strankach, kde se testuji piva..
To ze napr. nemecka piva jsou vic prokvasena nez ceska je jasna vec. Ja osobne preferuji ta CESKA, protoze ty maji 100x lepsi pitelnost. Tady v Nemecku v okoli Berlina se na nastesti koupit aspon 8 druhu ceskeho piva, dobre Krusovice, Branik a Breznak nemusim, ale napr. Klaster 12° v NETTO nebo Svijany ( ma to tady 1 specializ. prodejna s ceskymy produkty) si tady kupuju pravidelne, protoze o lepsim pivu k piti tady proste nevim!
Ted v patek jsem si zase koupil na procviceni chuti Berliner Pilsener a Schultheiss Pilsener, a musim rict, ze jsem to do sebe musel lit nasilim, a skoro polovinu jsem musel vylit, to se proste nedalo dopit. Pote jsem si otevrel Klaster 12°, a ten pullitr jsem vypil snad na 3x. Tolik tedy ku slovu "Pitelnost". :o)
PS: Velice me udivilo, jak pise pan Holoubek, ze nektere pivovary pouzivaji nesladovany jecmen. Tady to pochopitelne nepouziva nikdo, je to zakazany. I kdyz "pitelnost" Staropramenu by zase byla spise kapitola sama pro sebe :o) ( Pokud to nekdo nevi: Staropramen Granat se tady v Nemecku cepuje skoro na kazdem rohu!)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání