úvod
homepage

Komentáře

článku: Pitelnost piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Přesně to je ta správná odpověď, (Roman Holoubek, 20.04.2008 09:11) celé vlákno | reagovat
Ano, pokud nevyrábím "sodovku" ale pivo, pak nejsou pijáci přesyceni bublinkama, pivo je "hladší" a lépe "klouže". Zároveň i vyšší pocit plnosti, který je zpravidla docilován menším prokvašením (čili zbytkovým neprokvašeným cukrem) a použití chmelů, která na rozdíl od extraktů suše nedrhnou na patře - to je cesta k vyšší pitelnosti.
Žel, dá se i to obejít - například plnost piva můžeme docílit i u hlubokoprokvašených piv - máme-li podíl nesladovaného ječmene - touto cestou jde například společnost Staropramen, a.s. u všech svých piv.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání