úvod
homepage

Komentáře

článku: Ještě jednou Heineken a náš malý pivní rybníček

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vydrží Budvar? Přál bych mu to , (Kryštof, 31.03.2008 22:29) celé vlákno | reagovat
Fero Novák má pravdu, když píše, že z fenoménu české pivo moc při současném vývoji nezbude - a ti, co ho vaří doma, jeho slávu nezachrání. Otázka totiž zní, zda se menší české pivovary vůbec nějaké budoucnosti dožijí. Zdražení surovin a energií a další posilování velkých pivovarů, je ekonomicky drtí. I když to nahlas nepřiznají. Pak se nabízí úvaha, zda - až stát prodá Budějovický Budvar nebo energetický kolos ČEZ (což je další šílený nápad) - budou Češi ještě na něco v Evropě hrdí. To téma totiž není jen ekonomické či politické. V Eropě se propojuje do ekonomicko-politické roviny a v řadě zemí, hlavně těch bohatých, na to vlády už přišly. Jen ne u nás, s děravou státní kasou v zádech. Proto jak v případě Budvaru, tak ČEZ, doporučuji: neprodávat, ale zhodnocovat.Dobrý podnikatel ví, že se to vždy vyplatí.
Re: Vydrží Budvar? Přál bych mu to , (Tomáš Semrád, 16.12.2008 10:31) celé vlákno | reagovat
pro Kryštof:
jestli teda mám být hrdý na ČEZ, tak to děkuji, ale nechci!! Jeho cenová politika má a bude mít v konečném efektu mnohem větší dopad na některé malé pivovary u nás než nějaké akvizice zahraničních pivovarnických firem...Ten bych prodal okamžitě včetně jeho "věčně nenažraného" vedení!
Jo a mimochodem, v článku se píše, že třeboňský pivovar Regent je rovněž pod křídly K Brewery Group. Já myslel, že s Regentem jen jednali, ale nedomluvili se, nebo se něco změnilo a mi to nějak pivně uteklo. Ono K Brewery Group snad jednala se všemi pivovary u nás jak to tak vypadá...  
Vyhledávání