úvod
homepage

Komentáře

článku: Ještě jednou Heineken a náš malý pivní rybníček

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Vydrží Budvar? Přál bych mu to , (Kryštof, 31.03.2008 22:29) celé vlákno | reagovat
Fero Novák má pravdu, když píše, že z fenoménu české pivo moc při současném vývoji nezbude - a ti, co ho vaří doma, jeho slávu nezachrání. Otázka totiž zní, zda se menší české pivovary vůbec nějaké budoucnosti dožijí. Zdražení surovin a energií a další posilování velkých pivovarů, je ekonomicky drtí. I když to nahlas nepřiznají. Pak se nabízí úvaha, zda - až stát prodá Budějovický Budvar nebo energetický kolos ČEZ (což je další šílený nápad) - budou Češi ještě na něco v Evropě hrdí. To téma totiž není jen ekonomické či politické. V Eropě se propojuje do ekonomicko-politické roviny a v řadě zemí, hlavně těch bohatých, na to vlády už přišly. Jen ne u nás, s děravou státní kasou v zádech. Proto jak v případě Budvaru, tak ČEZ, doporučuji: neprodávat, ale zhodnocovat.Dobrý podnikatel ví, že se to vždy vyplatí.
Re: Vydrží Budvar? Přál bych mu to , (Tomáš Semrád, 16.12.2008 10:31) celé vlákno | reagovat
pro Kryštof:
jestli teda mám být hrdý na ČEZ, tak to děkuji, ale nechci!! Jeho cenová politika má a bude mít v konečném efektu mnohem větší dopad na některé malé pivovary u nás než nějaké akvizice zahraničních pivovarnických firem...Ten bych prodal okamžitě včetně jeho "věčně nenažraného" vedení!
Jo a mimochodem, v článku se píše, že třeboňský pivovar Regent je rovněž pod křídly K Brewery Group. Já myslel, že s Regentem jen jednali, ale nedomluvili se, nebo se něco změnilo a mi to nějak pivně uteklo. Ono K Brewery Group snad jednala se všemi pivovary u nás jak to tak vypadá...  
Re:Re:Re:Prbně jsem si koupil, (Pavo, 22.07.2008 15:50) celé vlákno | reagovat
Taky jsem se musel pousmát ,prý "zlatá naše plzeňská dvanáctka", kterou jste myslel tu MADE IN POLAND nebo RUSSIA?
Prbně jsem si koupil, (vaughan, 22.07.2008 12:10) celé vlákno | reagovat
pivo Heineken, avšak již první napití mi zkazilo náladu. Z piva, které se leckde prodává dráže než Plzeňská dvanáctka, je cítit alkohol, prostě hnus! Když jsem si na etiketě přečetl zemi původu, POLSKO, nebyl sjem překvapen. Poláci fušují i do anglických čajů a ty také nestojí za nic! Zlatá naše plzeňská dvanáctka! Ta nemá konkurenta!
Re: Prbně jsem si koupil, (antihnusák, 22.07.2008 14:29) celé vlákno | reagovat
Checht! S tou plzeńskou dvanáctkou se Vám to povedlo. Tak už jsem se dlouho nezasmál :)
Re: Re: Prbně jsem si koupil, (Luděk, 22.07.2008 15:29) celé vlákno | reagovat
JJ, jediná plzeňská 12 se dá ochutnat v Černicích, piva ostatních výrobců (Plzeňské chemické závody, Lochota resp. Lotr) mají jinou stupňovitost
Už se není čemu divit, (Martin Jarošek, 12.04.2008 07:17) celé vlákno | reagovat
Reálně uvažující pivař již ztratil ideály počátkem 90.let. Jak jsme si tenkrát malovali budoucnost českého piva a českého státu vůbec! Je naprosto jedno, která skupina kterou koupí a zda-li se koupí navzájem.Stejně všichni vaří nezdravé sračky. Zaráží mne jen kolik zbytečných úředníků se živí na různých ministerstvech, ústavech pro ochranu hospodářskké soutěže atd..Na druhé straně by milovníci piva neměli pouze plakat nad jeho hrobem a mohli by se soustředit na neustále vznikající minipivovary.Když si pivař najde cestu do nich, žádný zahraniční či tuzemský antipivní zkurvysyn mu nebude moci ublížit.
české pivovarnictví, (Fero Novak, 31.03.2008 08:52) celé vlákno | reagovat
O tom jak cizí kapitál postaví český pivovar na nohy může velice přesně sloužit příklad pivovaru Hostan ve Znojmě.Teď přichází na řadu skupina DU a potom KBG,v praxi jednoznačná likvidace toho co jsme po revoluvi vnímali jako rodinné stříbro.Volání peněz je však silnější- viz české cukrovary. S postupnou koncentrací pivovarské výroby však zákonitě příjde i úpadek tohoto řemesla.Co zbude z fenoménu české pivo, co bude znamenat pojem český sládek - vše se vytratí do zapomnění.A ti kteří doma vaří pivo hrncovou metodou ti slávu českého piva při sebevětší úctě nezachrání.A tak na konec je úplně jedno či bude Budvar - rozhodně nebude náš.
Je je to smutné psání a bude ještě hůř.Likvidace pivovarů přinese nezaměstnanost, zvýši se ekologická zátěž převážení piva z jednoho konce republiky na druhý, řady odborníků budou rozebírat příčiny zatížení našich silnic a dálnic, další obborníci budou vymýšlet jak přetižené silnice- dálnice rozšířit a to všechno bude daň za to že velký chce být ještě větší.
Už se těším na kutnohorské pivo ze Starobrna
Zdraví F.Novak
Re: české pivovarnictví, (Petr, 01.04.2008 17:20) celé vlákno | reagovat
Píše se tady o Hostanu. Uzavřen bude do konce letošního roku. První příspěvek Heinekenu k rozvoji českého pivovarnictví. Kdo poslouchal bláboly pana Krakeše minulý týden na Radiožurnálu ať si udělá obrázek sám.Jinak zcela souhlas s Fero N.
Re: Re: české pivovarnictví, (MirEgg, 11.04.2008 11:30) celé vlákno | reagovat
Myslíte tohle? http://www.rozhlas.cz/izurnal/ekonomika/_zprava/437525
možná se budeme divit ... :-(, (Standa Jakoubek, 31.03.2008 08:24) celé vlákno | reagovat
to vůbec nezní dobře, nene ...; i já mám pocit, že se budeme ještě hodně divit; mimochodem, nějaké podrobnosti o záměrech pana Radila a jeho skupiny asi nikdo nemá, co ? třeba ve kterých pivovarech mají podíl a které koupili úplně ? největší strach mám o Regenta, protože ten je moje srdeční záležitost ...
Vyhledávání