úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme pšeničné pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

xxx, (cernymotyl, 15.03.2008 08:20) celé vlákno | reagovat
Určitě bych svrchně nekvasil v otevřených hrncích, ale použil bych alespoň nějaký uzavíratelný sud, nebo demižon, když už ne mikropivovar.
Dextrózy bych se nebál. Zvýší jen obsah alkoholu v pivu a chuť nepozmění. Souhlasím s příspěvky přede mnou - kvasit na spodní hranici teplot, i když Coopers udává 21-27°C.
Sohlasím i s tím, že je potřeba stáčet podle neměnící se hustoty a přidat drops, nebo dextrózu pro nasycení oxidem uhličitým.V lahvích nechat asi týden při pokojové teplotě a pak uložit v chladu. Čím déle, tím líp.
Myslím, že jsem to srozumitlně popsal tady:
http://www.vasepivo.cz/shipping.php
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání