Komentáře
článku: Vaříme pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Vypadá to třeba takto: http://www.homebrewtalk.com/wiki/images/4/45/Carboy_fermenting_cup_airlock.jpg. Obecně se doporučuje svrchně kvašená piva kvasit v uzavřených nádobách, jak je ukázáno tady, protože se pěna buď nesbírá vůbec nebo se nechá vytlačit přirozeně při kvačení hadičkou, která je umístěna místo kvasné zátky. :-) Při otevřeném hlavním kvašení dochází často k infekci a skysnutí piva. Možná bych měl napsat nějaký článek o svrchním kvašení, kde bych uvedl všechny triky, jak na to, ale jaksi není čas. Dokvášet nech napřed týden při teplotě hlavního kvašení (pokojová teplota), pak dej třeba do sklepa na 10-15°C. :-)
Vyhledávání