úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme pšeničné pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

svrchní kvašení, (petrbrew, 14.03.2008 11:41) celé vlákno | reagovat
Vypadá to třeba takto: http://www.homebrewtalk.com/wiki/images/4/45/Carboy_fermenting_cup_airlock.jpg. Obecně se doporučuje svrchně kvašená piva kvasit v uzavřených nádobách, jak je ukázáno tady, protože se pěna buď nesbírá vůbec nebo se nechá vytlačit přirozeně při kvačení hadičkou, která je umístěna místo kvasné zátky. :-) Při otevřeném hlavním kvašení dochází často k infekci a skysnutí piva. Možná bych měl napsat nějaký článek o svrchním kvašení, kde bych uvedl všechny triky, jak na to, ale jaksi není čas. Dokvášet nech napřed týden při teplotě hlavního kvašení (pokojová teplota), pak dej třeba do sklepa na 10-15°C. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání