úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme pšeničné pivo

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zkušenosti s Wheat Beer - Coopers, (zdenek_m, 14.03.2008 11:35) celé vlákno | reagovat
Tohoto koncentrátu jsem už pár kousků "uvařil". Podle fotek se mi ta pěna zdá nízká, ale těžko říct když nevím, který den kvašení jsi to fotil, při jaké teplotě kvasíš atd. Když pracuju s tímto koncentrátem, tak cca druhý den na chvíli vyletí deka tak na 1,5-2cm. Kvasím při 18-20°C, dextrózu přidávám.Doporučoval bych stáčet podle hustoty, ne podle toho kolik dní to kvasí. Svrchní pivo může ležet při pokojové teplotě (18-20°C),já ho mám ve sklepě kde je tak 14°C. Po stočení do lahví má být nějakou dobu ve stejné teplotě jako při prvotním kvašení, aby kvasinky neutrpěly teplotní šok a rozjely bez problémů druhotnou fermentaci.Určitě bych to nedal do lednice. Tohle pivo Ti za 14 dnů žádnou pěnu neudělá, jde mu to "ztuha". Je třeba ho nechat ležet tak dva měsíce. Pak udělá pěknou pěnu, ale připrav se na to, že ta pěna má krátkou trvanlivost. Já tento koncentrát používám hlavně na pokusy s kořením.Je levný tak se na tom nedá nic zkazit. Pravý weizen to ale zdaleka není. Chystám se, že koupím Wheat Beer od Muntons a uvařím hos pšenišnou maltózou a později to zkusím z výtažku. Dej Bůh štěstí.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání