Komentáře
článku: Nakuřované tmavé pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť,
(petrbrew, 19.03.2008 09:20)
celé vlákno | reagovat
Vyhledávání
1kg světlého plzeňského sladu
1kg světlého pšeničného sladu
0,5kg pšeničných vloček
30-40g žateckého červeňáku (dle chuti)
Stupňovitost u mě 13-14, ale záleží, jakou máš doma výtěžnost ty.
Buď vaříš klasickým způsobem jako normální světlý ležák na 1-3 rmuty (pšeničné vločky doporučuju rozvařit 1/2h a použít jako zapářku). Nebo lze použít infuzi. Pokud jsi začátečník a nevíš, jak s teplotama apod., tak prostě postupuj podle receptu Honzy Šuráně (to by mělo fungovat)http://www.homebrewing.cz/clanek/3066/Staroceske-bile-pivo.htm