Komentáře
článku: Nakuřované tmavé pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Receptů mám několik. Jaké máš k dispozici sroviny? Do nejjednoduššího receptu nahradíš světlý slad 10-15% povařenými pšeničnými vločkami a vaříš s u nás běžně dostupným chmelem. Lze kvasit svrchně o spodně, a pivo má úžasně hustou pěnu. Další recepty, které si klidně můžeš vymyslet sám počítají se světlým pšeničným sladem. Mám recepty i na pšeničná piva blízká zahraničním komerčním pivovarům, ale je potřeba mít jiný chmel (Hellertauer, Cascade, Goldings) nebo přidat koření. Když mi napíšeš na mail, jaké suroviny máš k dispozici, jak silné pivo chceš, jak silně chmelené a jak to budeš kvasit, vymyslím ti nějaký recept. :-)
Vyhledávání