Komentáře
článku: Nakuřované tmavé pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ještě mě napadlo, že když jsem tu stejnou recepturu uvařil infuzním způsobem, získal jsem jaksi ovocnější chuť už při vaření. Mělo to čmuch, jako když v IKEA koupíš to jejich švédské černé pivo. Kvasil jsem to pak svrchním kvašením. Dnes to zraje v láhvích a má to dost zvláštní vůni. Jaké je to pivo, když to scezuješ? Myslím, že zbytečné kaly by taky mohly mít do jisté míry negativní vliv jako třeba u přeničného. Být tebou tak vyzkouším třeba udělat pivo na 2 nebo 3 rmuty anebo zkusit nějaký sladový extrakt. Tak bys mohl zjistit oddělit fazi vaření a kvašení. Nejspíš by chtělo být přímo u vaření, aby byl člověk moudřejší. Hodně štěstí. :-)
Vyhledávání