Komentáře
článku: Nakuřované tmavé pšeničné pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Vypadá to, že teploty máš OK. Je pravda, že u svrchně kvašených piv je ovocná příchuť přirozená a dokonce žádoucí. U ležákových kvasnic by to tak být nemělo, ale protože se jedná o sušené kvasnice, může být problém při jejich "resuscitaci" Věnoval bych proto zvýšenou pozornost péči o kvasinky a sanitaci. Především zkus živé nebo lisované kvasnice. Neznám tvé kvasící zařízení, ale Možná by stálo za to zakoupit v 30L kýbl na barvy z potravinářského plastu, jak ho prodávájí některé hypermarkety. Ten vysanitovat Savem, včetně dalších pomůcek, co příjdou do styku s chládnoucí mladinou. Ještě důležitá otázka. Máš vypozorované v které fázi zacínáš cítit tu ovocnou chuť. Jestli je to až po lahvování, tak máš problém tam, čemuž by odpovídalo to, že to u sudu cítíš méně. Mohlo by to být způsobem plnění (aerace mladého piva, kontaminace ze vzduchu, hadičky nebo láhví, sanituješ vršky?). Osobně plním do skla, které 30-40min "dusím v troubě na 180°C a vršky vyvařuju. Snad ti to pomůže. :-)
Vyhledávání