úvod
homepage

Komentáře

článku: Zařízení pro domácí vaření piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

..., (davids, 31.01.2008 20:19) celé vlákno | reagovat
a na kolik by prisla 250 litrova varna? diky
DaS
Kegy, (petrbrew, 31.01.2008 13:44) celé vlákno | reagovat
Pěkný článek a velké díky za snahu. Ovšem ta cena bude asi pro spoustu lidí opravdu limitující. Donedávna jsem se divil, proč některé větší pivovary mají odtažitý vztah k domácímu vaření piva, když nejsme vlastně žádná konkurence (co do objemu výroby - chuťově už jsem na tom líp :-)). Dnes už chápu, že nás můžou brát jako nějakou škodnou, pokud někde kupujeme jejich nerez KEGy za hodnotu zálohy a nikoliv za skutečnou cenu (tedy 3-4 násobnou). Berou to jako krádež. Proboha, když už to tak je, tak to tu alespoň nepište! Díky.

PS: Nešlo by to nějak vyrobil levněji, třeba ze smaltu? Nebo varianta bez el. otopu? Plyn se líp reguluje. Když koupím 2 elektrické zavařovací hrnce (2x29L),tak jsem na tom finančně líp.
..., (Tomáš Beneš, 31.01.2008 13:42) celé vlákno | reagovat
Bohužel sebekrásnější zařízení za 30.000 je pro domácí vaření příliš drahé. Já vím, cena je věc velmi relativní a třicet tisíc není nic ve srovnání s cenou plnohodnotného malého mikropivovaru. Konečná cena sice není definitivní a může být nakonec i nižší. Na druhou stranu stále se jedná jen o lehce vylepšený kastról, vylepšený o solidní způsob ohřevu, míchadlo, výpusť a elegantní nerezové zcezovací dno (o tom si my kbelíkáři můžeme nechat jen zdát, nicméně alespoň mně to stačí). Promiňte mi, že jsem takový skeptik, ale na 50 litrový var opravdu stačí vylepšit kastról a vyjde Vás to podstatně levněji. Samozřejmě podobné zařízení trochu vylepšuje to, čemu by se dalo říkat kultura vaření, jiný a zásadní přínos bohužel nevidím. Přesto si myslím, že se najde spousta lidí, kteří si to rádi pořídí. Já ale zatím zůstanu u svých kastrůlků a kbelíčků.
Diky pokracovani :), (Petr Němec, 31.01.2008 12:28) celé vlákno | reagovat
jee nejak se to utrhlo.. diky za clanek a za snahu.

skobi
Diky, (skobi, 31.01.2008 12:26) celé vlákno | reagovat
Zajimavy clanek. Chtel bych podekovat kazdemu, kdo se snazi pro nas homebreware neco udelat/vymyslet. Patrim tez mezi domaci kutily a tez se mi honi hlavou napady. Ackoliv jsem s varenim zacal teprve nedavno uz premejslim jak si situaci usnadnit. Muj nazor na clanek je, ze je to dobry napad, ale zasadni chybu novych mikropivovaru vidim v tom, ze se vyrobci snazi pouzivat na zakazku udelane veci a pak cena je jaka je. :( Chystam se udelat neco podobneho co je zde popsano, ale jako zaklad jsem koupil od hostinskeho prazdny nerezovy plzensky sud za 600Kc. Topne telisko/a cca 1500,-, motorek cca 500 + cas + trochu sikovnosti + kabely cca 100 Kc. Proste rad bych to cele postavil do 5000. (jeste pocitam dalsi 2 sudy(1200Kc) na scezovani a lezeni) + dalsi vychytavky, ale nebudu prozrazovat..az v pripadnem svem clanku jak to cele dopadlo. Takze, urcite nechci zpochybnovat cenu, jen si myslim, ze by bylo vhodnejsi poohlidnot se a pouzit spise veci, ktere jsou bezne k dostani. Kazdopadne diky za
12
Vyhledávání