úvod
homepage

Komentáře

článku: Žitný Milk Stout

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

..., (Tomáš, 01.01.2008 22:25) celé vlákno | reagovat
No, to zajdeš za zemědělcem a trošku ječmene od něj koupíš. Pak doma sebereš pánvičku a pražíš.Pražení netrvá dlouho a když to pak dáš do uzavřené nádoby, tak to vydrží i rok . Já to přidávám rozdrcené při vystírání v množství 43g/30l piva . Když budeš u toho zemědělce, tak si toho kup trošku víc a zkus si udělat vlastní slad. Já to udělal z obyč. ječmene a pivo bylo výborné. Dva dny bylo zrno namočené, pak ve vrstvě cca.5cm leželo na desce překližky. Ráno a večer jsem to obracel a rosil aby nedošlo k zaschnutí. Při velikosti klíčku cca.5 mm jsem to dal na síta a usušil.Pak to stačí promnout v rukou a vyfoukat ventilátorkem odpad.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání