Komentáře
článku: Sváteční medové pivo kvasnicové
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Chystám se teď navařit klasicky z běžných surovin a trochu kvasnic vrazit do mladiny uvařené z medu,čistě jen tak ze zvědavosi a dočítám se tu,něco o nějakých lahváčích.Nevím,jestli tam musí být,ale já bych se bez nich klidně obešel,už jen proto,že si pivo vařím abych žádné lahváče nemusel kupovat.
Existuje na to spec. klíč. Ale já jsem ho otevřel tak, že jsem vzal sekáč, kladivo a povolil plnící jehlu tím, že jsem sekáč opřel šikmo do dírky na obvodu hrdla sudu a klepl proti směru hod.ručiček. Měl jsem štěstí, po první ráně se zavit odrazil a pak jsem jehlu vyšroubovel rukou.
Chtěl bych to zkusit do 30 l KEG sudu, jen se mi zatím nepodařilo se do něj dostat.Mohl by mi někdo poradit?
Ahoj všem,
jde o velmi dobré pivo, musíme však přistoupit k tomu, že se nepije jen ta naše česká klasika. V německu toto připravují právě v této době a naráží na vánoce a říkají tomu vánoční pivo. Později tomu říkají velikonoční kozel a pod. Opravdu lze vyzkoušet. Nejčastěji se přidává skořice, vanilka (nikoliv vanilinový cukr - to je umělá chemie) a hřebíček.
Ahoj všem Franta
jde o velmi dobré pivo, musíme však přistoupit k tomu, že se nepije jen ta naše česká klasika. V německu toto připravují právě v této době a naráží na vánoce a říkají tomu vánoční pivo. Později tomu říkají velikonoční kozel a pod. Opravdu lze vyzkoušet. Nejčastěji se přidává skořice, vanilka (nikoliv vanilinový cukr - to je umělá chemie) a hřebíček.
Ahoj všem Franta
Vyhledávání